Marius Lungu, președinte PSD Râșnov a demisionat din partid

Preşedintele organizaţiei locale Râşnov a PSD, Marius Lungu, a anunţat luni că demisionează din funcţie şi și-a anunțat candidatura sa ca independent pentru cea de primar al oraşului Râşnov. 

"Motivaţia acestui demers este aceeaşi care m-a determinat să-mi prezint azi demisia din funcţia de preşedinte al PSD Râşnov, şi anume decizia conducerii judeţene a PSD, luată fără consultarea membrilor organizaţiei din Râşnov, de a nu desemna, pentru prima dată de când există partidul nostru, un candidat propriu la funcţia de primar, ci de a susţine candidatul unei alte formaţiuni. Nu se poate ca noi, care formăm cel mai mare partid din România, suntem la guvernare şi avem majoritatea parlamentară, să ne transformăm în remorca unui partid minuscul, fără reprezentare în Parlament", a menționat Marius Lungu. 

Fostul preşedinte al organizaţiei locale Râşnov a PSD mai precizează în comunicatul de presă că sâmbătă, 6 mai, a fost chemat la sediul PSD Braşov unde a fost anunţat "sec" că, pentru alegerile parţiale din 11 iunie 2017, se constituie alianţa electorală PSD-ALDE-PER, iar candidat la Râşnov va fi un membru PER, cei din PSD Râşnov primimd însărcinarea de a strânge semnături pentru depunerea candidaturii şi de a-i face campanie electorală. 

[citeste si]

Marius Lungu consideră că este o decizie luată "discreţionar" de staff-ul organizaţiei judeţene a PSD, care a dat dovadă de practici "nedemocratice". 

"În semn de protest faţă de atitudinea nedemocratică, discreţionară a organizaţiei judeţene a PSD Braşov, şi după consultări cu foarte mulţi membri ai PSD Râşnov, revoltaţi de acest mod de a proceda, am decis să candidez independent la funcţia de primar al Râşnovului, pentru a salva onoarea PSD şi a câştiga, în pofida dorinţei conducerii de la Braşov. Decizia mea este şi o formă de respect pentru membrii şi simpatizanţii PSD din Râşnov, alături de care am muncit atîta vreme, am obţinut rezultate şi am ridicat această organizaţie. Sunt convins că foarte mulţi dintre ei îmi vor fi alături în acest demers şi le mulţumesc pentru felul în care am colaborat până acum. De altfel, acesta este şi motivul pentru care nu demisionez din PSD. Sunt social-democrat şi rămân social-democrat, mi-am câştigat prin muncă această calitate, indiferent de manevrele unora din conducerea de la Braşov", informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel