Marius Budăi, mesaj pentru români. Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie

Marius Budăi
Marius Budăi

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a afirmat, vineri, că susţine proiectul de majorare a salariului minim pe economie la 2.080 de lei, el lansând un apel şi la sectorul privat să investească în oameni.

Declaraţia a fost făcută la Botoşani, în urma unor discuţii cu oamenii de afaceri din domeniul confecţiilor, care sunt nemulţumiţi de intenţia Guvernului de majorare a salariului minim pe economie la 2.350 de lei pentru angajaţii cu o vechime în muncă de cel puţin 15 ani.

Salarizarea trebuie să crească

"Întreprinzătorii din Botoşani, pe linie de confecţii, de lohn, sunt nemulţumiţi de diferenţierea salariului minim pe economie în funcţie de vechime, şi anume acel prag de 15 ani. Au avut motivele dumnealor... Eu le-am explicat motivele Guvernului, le-am explicat că am amânat aplicarea acesta de la 1 ianuarie, pentru a dovedi o deschidere faţă de mediul de afaceri şi pentru a crea acea predictibilitate la nivel de 2018, până la 31 decembrie 2018. Am promis că voi prelua ceea ce ei mi-au spus şi voi discuta în Guvern. Susţinem că trebuie ca salarizarea, atât cât permite activitatea economică, să crească în România şi oamenii să poată avea un trai decent, dar trebuie să avem grijă şi de oamenii de afaceri", a afirmat Budăi.

Critici la adresa lui Marius Budăi

Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani, Valeriu Iftime, susţine că măsura propusă de Guvern este "o prostie", subliniind că aceasta ar putea avea un efect social puternic, prin disponibilizarea persoanelor cu vechime în muncă. El crede că ierarhiile în companii trebuie generate de productivitatea muncii, nu de măsuri guvernamentale.

"Astăzi în sală au fost oameni de la Neamţ, de la Odorheiu Secuiesc, de la Focşani. Oamenii care au fost în sală astăzi aici la Camera de Comerţ reprezintă mai mult de 15.000 de angajaţi. Opinia mea este că această prevedere legată de plata în funcţie de vechime este o mare prostie. O să vedeţi răspunsul: o să îi dea afară pe cei mai în vârstă. Toată lumea a introdus vechimea în salariul de bază, pentru a nu mai avea această problemă", a precizat Iftime.

Ministrul Muncii a făcut un apel la agenţii economici privaţi să investească în oameni

"Rog sectorul privat să se gândească şi mai mult la investiţia în oameni. Odată respectaţi şi plătiţi mai bine, va creşte şi randamentul lor. E foarte important ca românii să se simtă respectaţi şi protejaţi, să vadă şi să simtă că le suntem aproape şi că ne ţinem de cuvânt, cu atât mai mult când economia creşte", a adăugat Marius Budăi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel