Orban îl acuză pe președintele Casei de Pensii de blocaj. Budăi: Omul este INTERNAT! Să-și ceară scuze public!

Marius Budăi
Marius Budăi

Marius Budăi a vorbit despre șeful Casei de Pensii și l-a atacat pe Ludovic Orban, după declarațiile făcute în urmă cu o seară. 

Premierul Ludovic Orban a acuzat, miercuri seară, noile piedici puse de PSD, dând ca exemplu cazul președintelui Casei Naționale de Pensii, care a intrat în concediu medical, și, astfel, nu ar putea fi calculate pensiile oamenilor care se pensionează.

Iată ce a spus Ludovic Orban

„Președintele Casei de Pensii (Ioan - Petru Căprariu, n.red.) și-a luat concediu medical, parcă special ca să creeze probleme în plata pensiilor. Ei creează niște situații de neimaginat, un asemenea comportament iresponsabil eu n-am mai văzut, în condițiile în care sunt întârzieri la calcularea pensiilor. S-au pensionat oamenii și așteaptă deciziile de pensionare, sunt întârzieri de o lună, de două, de trei luni de zile în calculare. Calcule care stau la baza deciziei de stabilire a pensiilor. Stau oamenii și așteaptă deciziile pe pensii și el intră în concediu medical", a spus Ludovic Orban, la Digi24.

Cum a reacționat Marius Budăi

Întrebat dacă de șeful Casei de Pensii depinde totul, inclusiv recalcularea pensiilor și distribuirea pensiilor către români, ministrul demis Marius Budăi a răspuns, în direct, la România TV:

"Doamnă, avem un premier care habar nu are ce înseamnă ordonator de credite. Eu așa amatorism nu am văzut de mult. Omul, eu îl cunosc pe acest om și repet, omul, Ioan - Petru Căprariu, este în spital, internat. Este un profesionist de 30 de ani în sistemul de pensii, este un om care a lucrat la legea pensiilor, îl știu toți colegii din casele de pensii, din toată țara. A avut recent o intervenție pe cord, acum are ceva probleme la rinichi. Este internat în spital și nu vorbesc eu în numele lui, dar nu are nicio problemă în a-l schimba domnul Ludovic Orban care face febră musculară, așa, și face un titlu de glorie în a schimba oamenii puși politic. Aici, la Casa de Pensii, nu este cazul."

Îl provoc pe Ludovic Orban

"Sub nicio formă nu sunt blocate de absența președintelui. De asta spuneam că premierul Orban habar nu are ce înseamnă ordonator de credite. Un ordonator de credite are tot timpul o delegare, pe cineva care atunci când e plecat într-o delegație, atunci când e plecat în concediu de odihnă sau atunci când se întâmplă un necaz. Premierul nu are decât să comande un control să vadă unde este omul respectiv și-l provoc ca ulterior să iasă să-și ceară scuze public unui om, care este practic cu probleme de sănătate. Oamenii ăștia nu mai au nicio limită din păcate. Nu înseamnă că dacă un director de Casă de Pensii, un ministru este în spital, acea instituție, a doua zi, își pune lacătul pe ușă până nu mai vine șeful la serviciu. Asta este o bazaconie. Ori o minciună, ori un amatorism fără margini", a adăugat Marius Budăi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel