Marius Budăi, anunț despre ajutoarele pentru românii cu venituri mici. Începând de astăzi pensionarii primesc cei 700 de lei

Marius Budăi, anunț despre ajutoarele pentru românii cu venituri mici. Începând de astăzi pensionarii primesc cei 700 de lei / Foto: Facebook Marius Budăi
Marius Budăi, anunț despre ajutoarele pentru românii cu venituri mici. Începând de astăzi pensionarii primesc cei 700 de lei / Foto: Facebook Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit cu unele precizări despre ajutoarele pentru românii cu venituri mici.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, vineri, la Realitatea Plus, că toate ajutoarele cuprinse în Pachetul social "Sprijin pentru România" vor ajunge la beneficiari. Acesta a explicat că a doua etapă de alimentare a cardurilor sociale va fi în luna august, urmând alte alimentări în lunile octombrie și decembrie.

"Oamenii vor primi informațiile în plicul cu cardul, asta fiind cea mai complexă etapă, imediat după card vor avea și alimentările cu bani și apoi vor veni și celelalte tranșe, vom anunță public dată când vor fi alimentate cardurile: august, octombrie și decembrie.", a spus Marius Budăi.

VEZI ȘI: Câți români au primit pe cardurile sociale prima tranşă din ajutorul de 250 de lei

Referitor la celălalt ajutor, de 700 lei, ministrul Muncii a declarat că va veni în acelaşi timp cu pensia, începând cu data de 1 iulie.

"Exact în calendarul plăților noi în fiecare lună, în perioada 1-15 ale lunii efectuăm plata pensiei către seniorii României. Fiecare dintre acele persoane care știu că se încadrează, care au venituri de până la 2.000 de lei, exact în ziua în care știu că primesc pensia vor primi acasă împreună cu cuponul de pensie și suma aferentă valorii pensiei lunare, dar și suma de 700 de lei, acest nou sprijin creat de Guvern pentru a veni în sprijinul cetățenilor români. Suma va fi scrisă separat pe cuponul de pensie pentru a putea fi ușor identificată.", a mai spus Marius Budăi.

"A început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conțin ajutorul financiar de 700 de lei, care se acordă pensionarilor cu venituri de până la 2.000 de lei. De vineri începe și efectuarea plăților.", a scris Marius Budăi pe pagian sa de Facebook.

Pachetul de măsuri sociale şi economice "Sprijin pentru România"

”Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor financiar în valoare de 700 de lei pentru pensionarii din sistemul public, sistemul pensiilor militare de stat și pentru beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2000 lei.

Ordonanța de urgență inițiată de Ministerul Muncii şi Solidarității Sociale prevede acordarea acestui ajutor o singură dată, în luna iulie 2022, pentru aproximativ 3.300.000 de pensionari afectați de creșterea prețurilor la utilitățile publice și bunuri de consum, în special hrană, aflați în risc de excludere socială.

Veniturile lunare la care face referire Ordonanța de urgență sunt:

a) venituri din pensii acordate în sistemul public de pensii, plătite în luna iulie 2022;

b) venituri din pensii acordate în sistemele neintegrate sistemului public de pensii, plătite în luna iulie 2022;

c) venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite în luna iulie 2022, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale;

d) venituri din indemnizația socială pentru pensionari acordată în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizației sociale pentru pensionari, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările și completările ulterioare;

e) venituri din salarii şi asimilate salariilor, raportate în "Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate" al cărei termen de depunere este luna anterioară celei în care se efectuează calculul drepturilor aferente lunii în care se plătește ajutorul financiar. Acesta se acordă doar dacă veniturile cumulate și realizate de aceeași persoană sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Măsura face parte din Programul guvernamental „Sprijin pentru România”.”, a anunțat Guvernul după aprobarea măsurii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel