Mărire salarii profesori: Ponta despre efortul bugetar-Iohannis și Cioloș ar cumpăra fregate și avioane

Victor Ponta este de părere că impactul asupra bugetului al creșterii salariilor pentru medici și profesori ar fi mai mic decât majorarea bugetului Apărării. Ponta nu a uitat să lanseze un atac asupra actualei conduceri a țării, menționând că Iohannis și Cioloș ar fi preferat să cumpere avioane sau fregate olandeze. 

Impactul bugetar pentru creşterea salariilor în anul 2017, prin legea votată recent în Parlament, este mai mic decât cel pe care îl va avea majorarea bugetului pentru activităţile de apărare, a declarat joi seara, la Hunedoara, fostul premier Victor Ponta. 

El a arătat că impactul bugetar al legii de majorare a salariilor din sectorul public este de 4 miliarde de lei, în timp ce efectul creşterii alocărilor bugetare pentru apărare se va ridica la 5 miliarde de lei în bugetul de stat pe anul 2017. 

"Înţeleg că pentru domnul Cioloş şi domnul Iohannis, 4 miliarde de lei - să mărim salariile - nu sunt în 2017, în schimb s-au angajat să mărim cheltuielile militare cu 5 miliarde de lei. Deci, banii sunt. Problema este, întotdeauna - sigur, nu ajung pentru toate, care-i prioritatea? Dacă mă întrebaţi pe mine, nu doar că sunt social-democrat, că sunt român şi trăiesc în România, sigur, sunt buni şi banii de înarmare, dar până atunci e mai important să avem profesori şi medici.

Cred că PSD tocmai asta a vrut să arate prin legea votată (a majorării salariilor, n.r.) şi cu siguranţă asta va face în bugetul pe 2017, dacă suntem noi la guvernare. Dacă sunt (la guvernare, n.r.) domnul Cioloş şi domnul Iohannis, o să mai cumpărăm nişte fregate olandeze sau nişte avioane, cine ştie de unde, dar, zău, nu cred că este alegerea cea mai bună pentru 2017", a spus Victor Ponta. 

Fostul premier a explicat că a efectuat calculele referitoare la impactul bugetar şi a apreciat că o creştere a salariilor se va regăsi tot în economia României, inclusiv prin taxele şi impozitele care se întorc la stat, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel