Mărire salarii. Dăncilă, asigurări: Am acordat atenție

Ședință Guvern, 24 mai. Acte normative. Mișcarea lui Dragnea
Ședință Guvern, 24 mai. Acte normative. Mișcarea lui Dragnea

Viorica Dăncilă a vorbit despre creșterile salariale ale bugetarilor.

În contextul protestelor din ultimul timp, când medicii au ieșit în stradă, Dăncilă spune că Guvernul pe care îl conduce a efectuat o creștere spectaculoasă a salariilor, obiectivul fiind de a nu mai pleca medicii din țară.

Totodată, întrebată dacă aceste creșteri în domeniul sănătății vor aduce noi proteste, spre exemplu din partea profesorilor, care se uită cu jind la medici, Dăncilă a dat asigurări că și în domeniul învățământului s-au operat creșteri, precizând că sănătatea și învățământul sunt primordiale.

„Încercăm ca medicii să nu ne mai plece din țară. În 2017 a fost o plecare cu 70% mai mica. Dacă creștem salarii și reușim să construim spitale, dotate cu condiții, atunci cu siguranță acest lucru ne va ajuta foarte mult. Sănătatea si educația sunt domenii strategice pentru orice stat european. Și în domeniul educației creșterile salariale au fost destul de mari. (…) Dacă luăm în ansamblu, vom vedea că e o creștere de 40%. Am acordat destulă atenție și profesorilor”, a declarat premierul Dăncilă într-un interviu acordat României TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel