Marine le Pen vrea să aducă producția Renaut și Peugeot în Franța

alegeri franta
alegeri franta

Candidata formaţiunii de extremă dreapta la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, a declarat marţi că va încerca să repatrieze producţia de automobile franceze şi a altor bunuri industriale, întocmai cum speră să facă în SUA preşedintele ales, Donald Trump. 

Producătorii auto sunt presaţi de administraţia de la Washington să investească în ţară, altfel se vor confrunta cu taxe mai ridicate. 

Întrebată dacă ar vrea să vadă că acelaşi lucru se întâmplă cu producătorii auto francezi Renault şi PSA Peugeot Citroen, lidera Partidului Frontul Naţional (FN) a declarat: El (Trump) pune în aplicare măsurile pe care eu le cer de câţiva ani. 

Vorbind la postul de televiziune France 2, Marine Le Pen a descris politica ca patriotism economic şi protecţionism inteligent. 

Nu am nimic împotrivă să le explic companiilor franceze că nu vor scăpa de taxele pe care trebuie să le plătească în Franţa, că nu pot merge în afara ţării fără a suferi consecinţele. Trebuie făcută o alegere, o alegere a patriotismului, a declarat Le Pen. 

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. 

Grupul Renault România are peste 16.000 de angajaţi ce îşi desfăşoară activitatea la: uzinele Dacia de la Mioveni (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica şi Şasiuri, Direcţia Logistică, inclusiv centrul AILN), Matriţe Dacia (Piteşti), centrul de design Renault Design Central Europe (Bucureşti), Renault Technologie Roumanie - Bucureşti (care include Centrul Tehnic Titu), direcţia comercială Renault Commercial Roumanie - Bucureşti (inclusiv Centrul de Piese de Schimb Oarja) şi Renault Credit International (Bucureşti), notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel