Marin Anton nu demisionează din PMP și va ataca decizia ANI

Marin Anton
Marin Anton

Marin Anton, deputat PMP, califică drept "nejustificată" decizia ANI privind incompatibilitatea sa, motiv pentru care se va adresa instanței, și consideră că nu are niciun motiv pentru care să demisioneze din partidul al cărui membru este.

"Decizia ANI are la bază o anumită argumentaţie, nu pot s-o comentez că e nefondată. Eu cred că e nejustificată, motiv pentru care mă voi duce în justiţie şi-mi voi apăra drepturile. N-am motive să demisionez din partid. E o problemă de interpretare, din punctul meu de vedere. Eu, în momentul în care am aflat că intru în contradicţie cu statutul parlamentarului, am început şi demersurile de lichidare a societăţii", a declarat, miercuri, Marin Anton, citează Mediafax.

Citește și Cristian Preda îi cere demisia lui Marin Anton (PMP)

Fostul liberal a argumentat și de ce nu este de acord cu decizia ANI. 

"Eu n-am fost parlamentar înainte de 2012, într-adevăr întreprinderea individuală Anton Marin funcţiona, toate demersurile pentru lichidarea acesteia au durat destulă vreme. Dar pot demonstra că imediat ce am început mandatul de deputat am început şi demersurile pentru lichidare, demersuri care au durat o perioadă de timp, asta am spus şi la ANI când mi s-a cerut. Faptul că demersurile legale au durat atât de mult nu e vina mea, aceste demersuri au durat şase luni", a explicat deputatul PMP.

Citește și ANI: Deputatul Marin Anton, în incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că deputatul Marin Anton a fost în incompatibilitate timp de şapte luni, pentru că de la preluarea mandatului şi până în iulie 2013 a deţinut şi calitatea de titular al unei întreprinderi individuale.

Citește și Averea lui Marin Anton, unul dintre cei mai bogaţi membri ai Cabinetului, verificată de ANI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel