Marilen Pirtea, atac la ordonanța lăcomiei: Ce efecte va avea

Deputatul PNL Marilen Pirtea a lansat un atac virulent la ordonanța care a introdus taxa pe lăcomie.

“Ceea ce a devenit clar la nivel international, prin scăderea ratingului de țară, este respins de coaliția toxică PSD-ALDE. Conform știrilor acestei zile, în raportul Standard & Poor's (S&P) se va schimba perpectiva României din ratingul global economic al țării. Astfel, țara noastră are acum un rating BBB minus/A-3 (stabil), dar raportul agenției va afecta defavorabil actualul rating, urmând să devină BBB minus/A-3 (negativ). Se știe, agenția S&P avertiza încă din 2018 că ar putea revizui în scădere calificativul României, în condițiile schimbărilor politice ce ar putea duce la o creştere semnificativă a deficitelor guvernamentale, a datoriei şi a costurilor de împrumut”, declară deputatul liberal Marilen Pirtea, secretar al comisiei de Buget, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Vor crește dobânzilor

“Motivul cel mai spinos invocat de S&P este Ordonanța 114. Reprezentanții Ministerului de Finanțe au fost avertizați că dacă nu se vor face modificări la OUG 114, pentru a opri măsurile care devastează economia românească, perspectiva ratingului pentru țara noastră va fi schimbată defavorabil. Consecințele vor fi semnificative, economia României urmând să fie traversată de o furtună a efectelor grave asupra publicului, companiilor și investitorilor. Vor crește dobânzile pentru persoane fizice și juridice, practic pentru toți cei care au credite bancare, majorând ratele la bancă, astfel încât se va constata deprecierea monedei naționale și devalorizarea economiilor celor care au depozite în lei. Se va simți acut un efect de prăbușire a bursei și o depreciere a activelor, a valorii companiilor românești, mai multe efecte în avalanșă fiind așteptate, cu cauze legate de OUG114. Este evident că singura soluție este abrogarea de urgență a ordonanței ce produce atât de mult rău economiei”, explică liberalul Marilen Pirtea.

Ordonanța "rușinii economică"


"Este un semnal cât se poate de prost pe care îl transmitem ca țară europeană, prin această Ordonanță a rușinii economice. Spre exemplu, prevederile referitoare la impozitarea suplimentară și suprataxarea companiilor din telecomunicații sunt inexplicabile, în opinia oficialilor europeni, pentru că taxele aplicate sectorului telecomunicațiilor nu fac decât să oblige companiile, care ar trebui să aducă inovație și ar trebui să faciliteze accesul românilor la servicii electronice și la piața digitală, să crească tarifele. Este o contradicție flagrantă între politicile europene, care încurajează accesul tuturor cetățenilor europeni la servicii de telecomunicații, în mod egal pentru toți cetățenii și la prețuri cât mai mici, și măsura Guvernului toxic PSD-ALDE, care nu va face decât să ducă la creșterea tarifelor pentru serviciile de telecomunicații și la restrângerea accesului la acestea, prin urmare”, conchide deputatul Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel