Marilen Pirtea, APEL: Autostradă spre Belgrad!

Marilen Pirtea doreşte o autostradă până la Belgrad şi pentru acest lucru face un apel către politicieni.

Deputatul PNL Marilen Pirtea a lansat, joi, un apel către toţi parlamentarii de Timiş să susţină 'prin lobby şi diferite demersuri' construirea unei autostrăzi între Timişoara şi Belgrad, care care să conecteze şi Bucureştiul de capitala Serbiei.

'Bucureştiul este singura capitală din UE care nu este legată printr-o autostradă de o altă capitală. Timişoara este legată, oarecum, prin autostradă de Budapesta, Viena şi de acolo spre Bratislava', a declarat Marilen Pirtea, într-o conferinţă de presă.

El a argumentat că trebuie folosită oportunitatea de conectare cu Belgradul, pentru că Timişul are nevoie de forţă de muncă, accesul rutier este extrem de important. Potrivit deputatului liberal, un proiect în acest sens,în guvernarea Grindeanu, a fost oprit'.

'Vreau să creăm un grup parlamentar de lucru care să intre într-o colaborare cu colegi parlamentari din Serbia pentru a resuscita proiectul de construire a autostrăzii Timişoara-Belgrad. În timpul guvernării Grindeanu a fost oprit, 'pisica' a fost aruncată dintr-o parte într-alta, dar ministrul Transporturilor din Serbia spunea atunci că există interes pentru aceasta autostradă, deşi Cabinetul Grindeanu spunea că sârbii au blocat proiectul. Şi preşedintele Serbiei susţine proiectul (...) pentru a lega Pancevo de Timişoara, dar şi de Bucureşti, prin Craiova', a menţionat Marilen Pirtea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel