EXCLUSIV  MARILE MAGAZINE, ÎNCHISE DUMINICA. SONDAJ: 43.000 de români au răspuns

Roxana Neagu / 31 ian 2018 / 22:25 Salveaza PDF Comentarii

Problema interzicerii comerțului în zilele de duminică pare a fi o problemă de interes pentru români. La un sondaj lansat în urmă cu o zi pe site-ul DCNews, au răspuns peste 40.000 de persoane. 

Context

MARILE MAGAZINE, ÎNCHISE DUMINICA/ SONDAJ În Polonia, se aplică măsura interzicerii comerțului duminica. Măsura vizează marile magazine, adică lanțurile internaționale, nu și magazinele de proximitate. Pieţele şi magazinele vor putea fi deschise doar în prima şi ultima duminică a lunii. Pe parcursul anului 2019 vor fi deschise doar în ultima duminică a lunii. Începând de la 1 ianuarie 2020, pieţele şi magazinele vor putea opera doar şapte duminici pe an. 

MARILE MAGAZINE, ÎNCHISE DUMINICA/ SONDAJ În acest context, DCNews a realizat un sondaj cu întrebarea ”Sunteți de acord cu închiderea marilor magazine, la fel ca-n Polonia?”. Majoritatea a răspuns negativ. 29.668 de voturi au fost înregistrate la răspunsul ”NU”, adică 68,43%

13.687 de români doresc aplicarea acestei măsuri. Ei reprezintă 31,57% dintre cei care au răspuns. 

(w670)

MARILE MAGAZINE, ÎNCHISE DUMINICA/ SONDAJ În timp ce în marile economii din Vestul Europei cumpărăturile efectuate duminică sunt destul de limitate, în Est situaţia este diferită, pe măsură ce în ultimele două decenii oamenii au îmbrăţişat mall-urile ca un semn de prosperitate după decenii de comunism. 

[citeste si]

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28