Marieta Safta, eliberată la cerere din funcție

Denisa Zamfir / 22 oct 2018 / 18:34 Salveaza PDF Comentarii
Judecată
Descriere foto: Judecată

Marieta Safta a fost eliberată, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă.

Decizia a fost emisă de premier în 15 octombrie, fiind publicată luni în Monitorul Oficial.

Pe 15 octombrie, Marieta Safta a demisionat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei.

Motivul demisiei ar fi faptul că, odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei, aceasta s-ar fi aflat în afara legii, ea fiind detaşată la minister de la Curtea Constituţională.

Guvernul a adoptat pe 15 octombrie o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

"Suntem în momentul în care se încheie o perioadă de dezbateri pe cele trei legi ale Justiţiei. A fost publicată şi cea de-a treia lege a Justiţiei, care urmează să intre în vigoare mâine (marţi - n.r.). Pentru corelarea unora dintre prevederile celor trei legi, pentru preluarea unora dintre recomandările Comisiei de la Veneţia, pentru preluarea unora dintre solicitările scrise, explicite, ale Consiliului Superior al Magistraturii, pentru alte necesare corelări, Guvernul a adoptat prezenta ordonanţă de urgenţă", precizat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la finalul şedinţei de guvern din 15 octombrie.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23