Mariana Câmpeanu, audiată la DNA, în dosarul privind pensionarea soțului ei

Mariana Câmpeanu, fostul ministru al Muncii, a fost audiat, joi, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, într-un dosar în care se investighează pensionarea soțului ei.

Procurorii anticorupție desfășoară o anchetă privind modalitatea în care Iulian Câmpeanu, soțul fostului ministru al Muncii, s-a pensionat pe caz de boală în anul 2005.

Dosarul de pensionare a fost aprobat în 2005 de Casa de Pensii Ilfov. Însă, în acel an, Iulian Câmpeanu nu locuia în Ilfov, ci în București.

Iulian Câmpeanu a cerut pensie de invaliditate înainte să aibă certificat, la Casa de Pensii Ilfov, unde șef era soția sa, Mariana Câmpeanu.

Mariana Câmpeanu i-a dat pensie de handicap de gradul I soţului său pe când aceasta conducea Casa de Pensii Ilfov. Bărbatul şi-a reînnoit însă permisul de conducere în 2011, la şase ani după ce a primit ajutorul de la stat.

Citește și: Mariana Câmpeanu a demisionat de la Ministerul Muncii

Iulian Câmpeanu beneficiază de o pensie de peste 1500 de lei pe lună pentru cel mai înalt grad de invaliditate şi indemnizaţie de însoţitor, însă el conduce maşina, merge singur pe strada şi îşi duce nepoţii la şcoală.

Permisul de conducere al lui Iulian Câmpeanu este valabil până în 2021, deşi medicul acestuia susţine că pacientul său nu are voie şi nici nu poate să conducă, fiind bolnav de epilepsie şi alte afecţiuni neurologice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel