Urmărește emisiunea live



Marian Vangelie-Mircea Geoană vs. Sebastian Ghiță. Ioan Rus: Este altceva!

ioan rus 2
ioan rus 2

Sebastian Ghiță vine cu un nou proiect politic, PROGRES, după ce a demisionat din PSD. Marian Vanghelie și Mircea Geoană, excluși din PSD, vor și ei să vină cu un proiect politic. Ioan Rus, vicepreședinte al PSD, a făcut analiza celor două proiecte, total opuse.

"În acest moment, Marian Vanghelie sau Radu Mazăre, ei sunt pitoreşti în interiorul PSD şi acceptaţi ca atare. De la această poziţie însă, până la a reuşi să coaguleze în jurul lor o mişcare social-democrată nouă, care să rupă, este o distanţă pe care nu o va parcurge nimeni. Mircea Geoană este, fără îndoială, un băiat inteligent, în ceea ce priveşte caracterul, însă, are multe lucruri care trebuie corectate. Ceea ce face în acest moment, mie îmi demonstrează că nu pot fi corectate", a spus Ioan Rus, pentru Mediafax

Vicepreședintele PSD  a adăugat că "Ghiţă este altceva. Cei despre care am vorbit până acum şi-ar dori să rupă din actualul PSD, să facă un nou PSD. Sunt absolut convins că nu vor reuşi. Ghiţă aparţine unei alte generaţii şi unei alte educaţii. El vine cu o complet altă experienţă şi îşi propune să formeze un partid de stânga fără să apeleze la vechiul PSD. Cine ştie, poate că în acest moment, în societatea românească este nevoie de un altfel de partid de stânga, poate da, poate nu. Nu am vorbit cu vreun sociolog, cu Vasile Dâncu, dacă există studii care cer aşa ceva pe piaţa politică românească în acest moment. Dar este complet alt caz Sebastian Ghiţă decât Geoană şi ceilalţi". 

Întrebat dacă există riscul scindării PSD, Ioan Rus a precizat: "Nu. Geoană şi Vanghelie nu cred că au vreo şansă, asta este clar, iar Ghiţă se referă la o altă construcţie, cu oameni noi. Viitorul va demonstra dacă e nevoie de aşa ceva sau nu. Este o încercare care nu trebuie privită nici cu ură, nici cu patimă, nici cu dispreţ. E o încercare, poate da, poate ba, dar până la urmă generaţia din care provine Ghiţă îi permite să încerce aşa ceva. Nu consider că este un lucru care să ne sperie. Poate să fie complementar actualului PSD, nu cred că este ceva care să vină opozant la acest lucru. Complementaritatea poate că e o soluţie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel