Marian Petrache: Se face prea mult tapaj cu intratul la guvernare al PNL

Liberalii par să fie agasați de faptul că singura discuție legată de partidul lor a ajuns să fie când vor prelua guvernarea, potrivit celor declarate de secretarul general al PNL, Marian Petrache, în cadrul unui interviu pentru Realitatea TV.

Întrebat de câți parlamentari mai are nevoie PNL ca să dărâme Guvernul Ponta printr-o moțiune de cenzură, având în vedere și faptul că președintele Klaus Iohannis afirma în septembrie 2014 că, dacă va câștiga alegerile prezidențiale, partidul său va iniția o moțiune de cenzură, Marian Petrache a replicat:

"Da, în ultima ședință a Biroului noului PNL am stabilit că vom depune moțiunea la timpul potrivit, pe teme de mare actualitate, în această sesiune legislativă. Nu am stabilit data, vom stabili și subiectul, și data, la viitorul Consiliu Național, care va avea loc la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lui mai. Dar a ajuns să fie singura discuție legată de noi, asta cu intratul la guvernare. Și mi se pare că se face prea mult tapaj. Orice partid își dorește să intre la guvernare. Mi se pare firesc ca un partid de talia PNL și PSD să fie gata să intre la guvernare și să aibă un program de guvernare. Asta nu înseamnă că ăsta e singurul lui scop, că altceva nu mai face, nu mai trăiește dacă nu intră la guvernare, mai ales dacă condițiile nu sunt create. Se întâmplă ceva în România acum: aduceți-vă aminte de prima declarație a lui Klaus Iohannis, după ce a fost ales președinte, deci până să ajungă la Cotroceni, când făcea un apel la partidele parlamentare să țină cont de mesajul dat de alegători la votul de pe 16 noiembrie și să răspundă pozitiv tuturor cererilor de arestare din Parlament. Uitați-vă că în Parlament, există o falie, cine vrea să fie corect și onest: PNL, care clar a înțeles mesajul, cu mici excepții dintre membri, ori că nu au fost la vot, ori că nu au votat", a spus Marian Petrache, dând însă, ulterior, asigurări că partidul său va continua eforturile pentru a prelua guvernarea.

Cătălin Predoiu, solicitări pentru PSD: Ar fi o dovadă de înţelepciune politică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel