Marian Petrache (PNL): Majoritatea parlamentară, grea. Ce spune despre alianța cu PSRO sau UNPR

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a vorbit, la Digi 24, despre schimbarea majorității parlamentare și alianța cu PSRO sau UNPR. 

Marian Petrache a declarat la Digi 24 că cele două poziționări din Parlament în ceea ce privește cererile DNA, de acord cu toate cererile și împotriva acestor cereri, sunt motivul "pentru care e greu să mai faci astăzi o majoritate parlamentară, în aceste condiții".

Majoritatea parlamentară

Secretarul general al PNL a subliniat: "De fapt, în PNL au fost două curente, după alegerile prezidenţiale. Un curent care acum a început să se întărească, acela care cerea alegeri anticipate pentru că era firesc să se întâmple așa. În toată lumea civilizată, după un eșec aveau loc și alegeri parlamentare. Și al doilea curent, acesta de a prelua guvernarea foarte rapid, printr-o schimbare a majorității parlamentare. Cred că va fi din ce în ce mai greu să facem această majoritate parlamentară". 

Alianța PNL cu PSRO sau UNPR

Despre alianța cu PSRO, partidul lui Mircea Geoană, Marian Petrache a declarat că "Președintele a câștigat alegerile cu un program. Îi va fi foarte greu, dacă nu imposibil, să-și pună în aplicare programul cu un alt partid aflat la guvernare în afara PNL-ului". Cât despre o alianță cu UNPR, spune: "Orice partid își dorește să ajungă la guvernare, de data aceasta – pe lângă programul nostru – este și ceea ce a promis președintele României în campania electorală".

Marian Petrache a mai opinat că urmează să aibă consultări cu președintele Klaus Iohannis, după Paște, despre sănătate și educație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel