Marian Petrache îl contrazice pe Klaus Iohannis: Coabitare "100%" cu Victor Ponta

Situație surprinzătoare în PNL, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale. Secretarul general al liberalilor, Marian Petrache, a declarat, sâmbătă, într-un interviu pentru Gândul, că, dacă liderul PNL, Klaus Iohannis, va câştiga preşedinţia României va coabita "100%" cu Victor Ponta, deși actualul candidat al ACL la alegerile prezidențiale afirma în luna august că, dacă ajunge la Cotroceni, nu va încheia niciun act de coabitare cu premierul actual. 

Întrebat dacă este posibilă o coabitare între Klaus Johannis ca preşedinte şi Victor Ponta ca premier, secretarul general al PNL, Marian Petrache a răspuns: "Da, 100%."

Liderul liberal afirmă că noul partid PNL, și nu ACL, va prelua guvernarea doar când va fi pregătit.  

"Dacă mă întrebaţi pe mine, atunci când va fi pregătit să ia guvernarea.  Atunci când va avea un program de guvernare și când va avea un cabinet în stare să... și nu mai vorbiți de ACL, pentru că atunci când vorbim de guvernare va fi un singur partid, PNL".

De asemenea, Petrache a precizat că PNL şi PDL nu sunt pregătite să preia conducerea Guvernului din decembrie. "Dacă mă întrebaţi acum, la momentul acesta, vă spun nu. Dar se va pregăti pentru guvernare. Orice partid se pregăteşte pentru guvernare".

Liberalul a precizat că, în prealabil, este nevoie de un program de guvernare şi constituirea unei echipe guvernamentale capabilă să preia frâiele la Palatul Victoria. Cel mai probabil, premierul dat de partidul rezultat din fuziunea PNL cu PDL va fi Cătălin Predoiu. "Cert este că în înţelegerile politice, având în vedere că PNL a dat candidatul la preşedinţie, a rămas că PDL-ul să propună un candidat pentru funcţia de prim-ministru. Ei l-au propus astăzi când vorbim pe Cătălin Predoiu. Predoiu a fost bine primit de PNL. Cătălin Predoiu are misiunea să creeze acel program de guvernare. Nu va fi un om care să creeze acea echipă. Echipa se va construi atunci când se face programul. Sunt oameni care lucrează la programe și oameni care guvernează, greșit, total greșit. Oamenii care lucrează la programe sectoriale pe fiecare minister în parte, ei trebuie să fie și cei care să pună în aplicare programul", a spus Marian Petrache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel