Marian Oprișan nu agreează proiectul PNL de alegere a primarilor în două tururi

oprisan
oprisan

Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Marian Oprișan, nu privește cu ochi buni propunerea liberalilor de a alege primarii în două tururi. Cealaltă inițiativă a PNL - președinții de CJ să fie aleși de consilieri, nu aleși prin vot uninominal - este respinsă din start de către liderul PSD Vrancea.

63 de parlamentari PNL au înaintat un proiect prin care vor să știrbească supremația PSD din teritoriu. Potrivit documentului de modificare a legii electorale, primarii vor trebui aleși în 2 tururi de scrutin, dacă în primul tur niciunul dintre candidați nu a obținut 50%+1 din voturile exprimate. Totodată, președinții de CJ vor fi aleși de consilieri, nu prin vot uninominal, cum se întâmplă în prezent.

”Trebuie discutată, să vedem dacă avem nevoie în continuare de atâta birocrație și chetuieli în două tururi”, a declarat Oprișan.

Despre inițiativa privind președinții de Consilii Județene, social-democratul a comentat: ”Acest lucru, după părerea mea, este exclus. Avem nevoie de oameni cu legitimitate la conducerea comunităților din România. Nu poți să lași din nou alegerea președintelui de consiliu județean sau de regiune la mâna unor grupuri de interese, care ar folosi bani foarte mulți pentru a mitui consilierii pentru alegerea unui anume personaj”.

”Lucrurile serioase se fac la masă, se fac deschis, se fac pe argumente, se fac în cadrul USL”, a adăugat Marian Oprișan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel