Marian Oprișan, atac la Victor Ponta și Valeriu Zgonea: O decizie șmecherească

Marian Oprișan, vicepreședinte PSD, a reacționat după ce s-a votat, în Comisia de Cod Electoral, s-a votat ca președinții de Consilii să fie aleși prin vot indirect, din rândul consilierilor. Până acum, erau aleși uninominal și direct. 

"Este cea mai mare jignire adusă cetăţenilor care trăiesc în judeţele ţării. Faptul că li se ia dreptul de a-şi alege preşedintele, şeful administraţiei publice judeţene prin vot universal, direct şi secret este o mare pierdere pentru dreptul constituţional al cetăţenilor de a-şi alege pe de o parte organele alese care trebuie să gestioneze treburile zilnice, cotidiene pe termen mediul şi lung al comunităţilor. Nu pierde nimeni nimic în această situaţie, singurii care pierd sunt cetăţenii judeţelor care nu vor mai putea să decidă asupra celui care urmează să conducă treburile administraţiei publice judeţene", a declarat Marian Oprișan, pentru Gândul

Președintele UNCJR a continuat: "Trebuie să ştie toţi cetăţenii acestei ţări că cel care a propus să li se ia acest drept se numeşte Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor. PSD nu a adoptat nicio decizie în forurile sale de conducere statutare o asemenea abordare complet nedemocratică şi care deschide drumul unui val imens de corupţie asupra modului în care va fi ales preşedintele de Consiliu Judeţean". 

O "șmecherie", o "aberație"

Marian Oprișan a subliniat că dacă premierul Ponta va susţine această modificare a legii electorale, înseamnă că "domnul Victor Ponta nu are nicio legătură cu democraţia". El a adăugat că "ce s-a votat în Parlament este o şmecherie, care face ca sistemul românesc democratic de alegere a autorităţilor locale să fie viciat într-un mod profund". 

"Nu eu sunt afectat de această decizie, nu preşedinţii în funcţie sunt afectaţi de această decizie pe care o consider mizerabilă, reţineţi consider mizerabilă decizia luată de Comisia de Cod Electoral la propunerea lui Valeriu Zgonea", a mai spus Marian Oprișan, care a adăugat că "nicio structură PSD nu a luat în discuţie o asemenea aberaţie, a fost o aberaţie şi s-a demonstrat că este o aberaţie". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel