Marian Munteanu, varianta Klaus Iohannis a PNL-ului

Marian Munteanu-Mineriada
Marian Munteanu-Mineriada

Marian Munteanu este candidatul PNL la Primăria Capitalei. Al treilea anunțat până acum, după europarlamentarul Cristian Bușoi și deputatul Ludovic Orban. 

PNL s-a lovit de obstacole multiple cel puțin în București în ceea ce privește alegerile locale 2016. În primul rând, PNL nu mai acceptă ideea ca alegerile să fie într-un singur tur, așa cum a votat anul trecut, vrea două tururi și încă se luptă pentru asta. Nu se mai bucură de simpatia adusă în 2014 de Klaus Iohannis, după câștigarea alegerilor prezidențiale și PSD îl depășește în sondaje. Electoratul de dreapta în Capitală este divizat între candidații de dreapta. PSD, în schimb, are un electorat de stânga nedivizat, fiind susținut și de UNPR. Colac peste pupăză, DNA a lăsat PNL în derivă luni, când i-a chemat candidatul de la București, pe Ludovic Orban, la sediul Direcției, pentru a-l inculpa cu privire la fapte din această campanie electorală. 

[citeste si]    

Astăzi a fost fierbere în PNL. Varianta Adriana Săftoiu la Primăria Capitalei, venită în această dimineață pe surse, a fost retrasă, deși, potrivit sondajului intern avea șanse mari, fiind următoarea clasată după Ludovic Orban. Candidatul anunțat de PNL este Marian Munteanu, activist civic român, membru al rezistenței împotriva dictaturii comuniste, reprezent marcant al mișcărilor pentru drepturi civile și instaurare a democrației în România, liderul demonstrației studențești din Piața Universității din 1990. Marian Munteanu este soluția Klaus Iohannis a PNL, potrivit jurnalistului Val Vîlcu, care adaugă că este o persoană bine văzută, din afara partidului, PNL fiind în criză de candidat. "Pentru că PNL a picat în sondaje, avea nevoie nu doar de electoratul său, cât și de alte bazine electorale, iar Marian Munteanu este un exponent clar anti-sistem, asociat cu mișcările civice, cu studenții, cu Piața Universității. În plus, candidatura sa reactivează tema Ion Iliescu", mai spune jurnalistul. 

Adriana Săftoiu, pe lângă faptul că venea din PDL, dacă ar fi câștigat Primăria Capitalei, ar fi avut toată legitimitatea să dorească conducerea noului PNL, ceea ce ar fi fost un punct vulnerabil pentru Alina Gorghiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel