Marian Munteanu, demers la MAE legat de numele lui Paul Lambrino

Alianţa Noastră România solicită Ministerului Afacerilor Externe clarificări privind modul în care s-a atribuit numele de 'al României' prinţului Paul, informează un comunicat al formaţiunii politice, potrivit Agerpres.

'Acest nume a fost însuşit, în mod ilegitim, de Paul-Philippe, cunoscut o perioadă sub numele de Paul Hohenzollern, nume contestat de Casa de Hohenzollern, dar şi sub numele de Paul Lambrino. Alianţa Noastră România cere clarificări din partea Ministerului Român de Externe care, printr-un document oficial fără nicio susţinere legală, a comunicat Serviciului de Evidenţă a Populaţiei faptul că această persoană ar purta numele de 'al României Paul, se arată în comunicatul semnat de Marian Munteanu, membru în colegiul de conducere al formaţiunii.

Citește și: Numele de familie "AL ROMÂNIEI", atacat în instanță. Sebastian Bodu: Este inacceptabil...

Conform aceleiaşi surse, numele 'România' poate fi utilizat de persoanele fizice doar în situaţii 'cu totul şi cu totul excepţionale', cum s-a întâmplat în cazul Regelui Mihai, cu aprobarea Parlamentului. Alianţa Noastră România salută, totodată, decizia justiţiei de a soluţiona o solicitare prin care se cere anularea numelui de 'al României Paul'. Pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Sectorului 1 se află un dosar în care Sebastian Bodu, fost europarlamentar, solicită anularea actului de stare civilă prin care prinţul Paul a primit dreptul de a folosi sintagma 'al României' ca nume de familie. Primul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 7 septembrie, conform informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel