EXCLUSIV  Marian Godină, TAXAT după ce l-a atacat pe jandarmul Răducu Șerban: Dumneavoastră l-ați făcut vedetă

Marian Godină FOTO AGERPRES
Marian Godină FOTO AGERPRES

Polițistul Marian Godină se consideră un om perfect. Un om perfect liber. Spune că nu este dator nimănui să scrie ce i se impune. Scrie exact ce are în cap și își asumă asta. Dar face ce face și, sub ideea de postare cu temă generală, o dă în politică, deși legea interzice acest lucru.

L-am contactat pe Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne (SNPPC), pentru a-l întreba cum vede postarea lui Marian Godină referitoare la Răducu Șerban, jandarmul care apare într-un filmuleț de la protestul de sâmbătă seară, din Piața Universității, în timpul unor îmbrânceli.

"Categoric că nu este normală atitudinea domnului Godină... până nu ai câteva elemente pe care să te bazezi când faci o afirmație. Sigur că ai impresia că este mai degrabă o dictare, o temă... decât o părere personală", a spus Dumitru Coarnă.

DC News: ÎCCJ a stabilit că Facebook nu este spațiu privat, ci public, iar agenții de poliție trebuie să ceară aprobare pentru comunicarea în media.

"Nu trebuie să ceară aprobare în mod special pentru comunicări care au caracter general, ci pentru comunicări care au caracter secret etc", a mai spus Dumitru Coarnă.

DC News: Dar este normal, legal ca postările lui Marian Godină să se îndrepte spre zona politică? (Amintim că polițistul a publicat și o fotografie în care jandarmul Răducu Șerban apare alături de Liviu Dragnea).

"Noi nu prea avem voie să facem politică. Legea interzice activitățile cu caracter politic. Sigur, putem discuta aici", a mai zis preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne (SNPPC).

DC News: De ce alți agenți nu se exprimă așa percutant precum Marian Godină?

"Păi, Marian Godină are un statut. A fost și premierul Dacian Cioloș când și-a lansat o carte. Are un statut, nu? Dumneavoastră... sau cine l-a făcut vedetă?", a spus râzând Dumitru Coarnă.

DC News: Sunt și alții care au scris cărți.

"Sunt convins că sunt și alții, dar Marian Godină are această abordare pe care o vedem cu toții. Sper doar să fie o abordare proprie, să nu fie o temă... că seamănă mai mult a temă decât a părere personală", a mai spus președintele SNPPC.

DC News: Concluzionând: Cum vedeți tot incidentul cu jandarmul Răducu Șerban din timpul protestului din Piața Universității?

"Jandarmul, în opinia mea, a acționat legal. Nu trebuie sancționat. A executat un ordin, adică trebuia să mențină dispozitivul. Acolo nu este nici măcar o lovitură în sensul în care a vrut o parte a presei să pară, adică faptul că ar fi lovit cu pumnul. El nu a lovit, el practic încearcă să țină mulțimea pe loc și mai mult împinge cu mâna dreapta, nu are intenția de a lovi pe cineva. El doar vrea să mențină dispozitivul. Din ce am văzut, nu lovește efectiv. Până la urmă, dacă vreți, se opunea comiterii unei infracțiuni, era vorba despre ocuparea unui spațiu public destinat accesului rutier, vorbim despre un miting neautorizat. În opinia mea, jandarmul a procedat corect și a respectat legea. Sper ca oamenii din conducerea Jandarmeriei Române să nu-l sancționeze", a conchis Dumitru Coarnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel