Marian Enache demisionează din Parlament. Se pregătește pentru CCR

Deputatul neafiliat Marian Enache, ales în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, anunţă că demisionează din Parlament. 

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a analizat în şedinţa de miercuri o adresă transmisă de Marian Enache prin care anunţă că, începând cu data de 12 iulie, îşi încetează activitatea ca deputat.

'Potrivit art. 144 din Constituţia României, funcţia de judecător al Curţii Constituţionale este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior. În consecinţă, vă rog să luaţi act de opţiunea mea privind încetarea mandatului de deputat începând cu 12 iulie', precizează Enache în adresa transmisă Biroului permanent, potrivit Agerpres.

Marian Enache îl va înlocui la Curtea Constituţională pe Valentin Zoltan Puskas căruia îi expiră mandatul pe 13 iulie. El va avea un mandat de nouă ani.

Marian Enache, ales deputat în circumscripţia electorală nr. 29, judeţul Neamţ, colegiul uninominal nr. 8, a demisionat în luna martie din UNPR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel