MARIA SHARAPOVA a fost depistată POZITIV

Maria Sharapova a fost depistată pozitiv, după un test antidoping la Australian Open.

UPDATE: Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie.

"În urma declaraţiei Mariei Şarapova, Programul antidoping în tenis (TAPD) poate confirma următoarele: - la 26 ianuarie 2016, Maria Şarapova a fost testată antidoping după un meci la Australian Open; Proba a fost analizată de laboratorul acreditat WADA, fiind pozitivă cu melodonium, substanţă interzisă de codul WADA şi de TAPD; În conformitate cu articolul 8.1.1 din TAPD, Şarapova a fost acuzată de încălcarea regulamentului antidoping la 2 martie; Maria Şarapova a acceptat faptul că a fost depistată cu meldoniu; Având în vedere că aceasta nu este o substanţă acceptată de WADA (deci nici de TADP), Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie, până la rezolvarea acestui caz", a anunţat federaţia internaţională.

-------

Anunțul a fost făcut chiar de jucătoarea de tenis, într-o conferință de presă.

Maria Sharapova a declarat că a primit un mail în luna decembrie 2015 în care era anunțată că substanța va intra pe lista celor interzise, dar a aflat de acest mail mai târziu.

Este vorba de Meldonium, un medicament pe care Sharapova l-a luat în ultimii 10 ani.

"Îmi asum întreaga responsabilitate! Am comis o mare greșeală. Voi suporta consecințele. Nu vreau să-mi închei cariera în acest mod. Sper să mai primesc o șansă să practic acest sport!"

"În luna decembrie am primit o scrisoare din partea WADA cu lista medicamentelor interzise, dar nu m-am uitat pe ea. De la 1 ianuarie acest medicament a fost interzis, dar am continuat să-l folosesc!"

Maria Sharapova nu știe dacă va reveni la Australian Open pentru că Federația Internațională de tenis nu a luat încă o decizie în ceea ce o privește.

Rusoaica, care a debutat în circuitul WTA în 2001, a câştigat în cariera sa 35 de turnee la simplu şi trei la dublu. Primul succes la simplu a venit în 2003 la turneul de la Quebec City. Şarapova a câştigat cinci turnee de Grand Slam în carieră, Wimbledon în 2004, US Open în 2006, Australian Open în 2008 şi Roland Garros în 2012 şi 2014, la această ultimă ediţie întrecând-o pe Smona Halep în finală. Ea s-a impus şi la Turneul Campioanelor în 2004, dar şi cu echipşa Rusiei la Fed Cup în 2008.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel