Maria Grapini pleacă din PC. Mesaj de dezamăgire pentru Daniel Constantin

Maria Grapini pleacă din Partidul Conservator. Cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă dintr-un comunicat de presă adresat președintelui PC, Daniel Constantin.

"Anul acesta împlinesc 10 ani de când am decis să renunț la lumea afacerilor și la activitatea mea de 15 ani în multe organizații neguvernamentale, unde mă simțeam excelent", scrie Maria Grapini. 

Europarlamentara continuă: "Am luat decizia de a face politică, după trei ani de la prima discuție cu omul care m-a convins că, nemulțumirea față de o anumită activitate trebuie să te determine să te implici în schimbarea ei. Acest om este fondatorul PUR, partid care mai târziu a devenit PC. M-am dedicat total partidului aproape 3 mandate de Vicepreședinte a PC și zece ani ca Președinte de Filială".

Primul Congres la care Grapini lipsește în zece ani

"De zece ani nu am lipsit de la niciun Congres ordinar sau extraordinar al PC și de fiecare dată mi-am spus cuvântul tranșant, chiar și atunci când deranjam o parte din colegi și indiferent cine a fost Președintele partidului. Totdeauna am considerat că principiile nu pot fi negociate iar caracterul și moralitate sunt atribute la care nu trebuie să renunț cu niciun preț. Am încercat să contribui la creșterea imaginii și credibilitatea partidului prin imaginea mea de femeie de afaceri cu o carieră cunoscută și apreciată în România și străinătate, care și-a construit afacerea cinstit, în mod profesionist, fără compromisuri", continuă Maria Grapini. 

Europarlamentara PC susține că "este primul Congres la care nu particip", continuând: "Aș fi dorit să împărtășesc participanților amărăciunea mea, dezamăgirea mea față de atitudine și deciziile pe care le-ați luat în ultimul an, domnule Președinte. Am avut încredere în dumneavoastră și timp de patru ani v-am promovat ca pe un tânăr om politic de perspectivă și dumneavoastră știți acest lucru! Am crezut în omul Daniel Constantin și credeam că un om din generația celor de 30 de ani va avea moralitatea și verticalitatea de care este atâta nevoie în politica românească! M-ați dezamăgit domnule Daniel Constantin, și nu numai pe mine! Ați dezamăgit mulți oameni, membri sau simpatizanți ai PC". 

"Ultim mesaj"

"Voiam să transmit în cadrul Congresului, un ultim mesaj: nu sunt un om laș, nu mi-e teamă decât de Dumnezeu! Nu pot să particip la proiectul de desființare a PC, a spiritului și doctrinei acestuia! Voiam să spun umaniștilor, conservatorilor, că nu eu plec din partid, ci dumneavoastră. Desființați un partid pe care l-ați primit de-a gata! Aș fi vrut să fiu prezentă la ultimul Congres al PC, să spun că nu ați făcut nicio activitate politică de un an de zile în numele partidului, ați fugit de sigla PC, nu ați vrut să vă mai asociați numele cu PC. Întrebarea pe care o adresez public este următoarea: dacă nu ați mai vrut să aveți de-a face cu Președintele fondator al PC și cu Partidul Conservator, de ce nu ați plecat din partid?", mai scrie Maria Grapini, care-i spune lui Daniel Constantin că era moral să plece el și să lasă partidul fondatorilor.

Europarlamentara subliniază că întreaga Filiala Timiș nu va participa la Congresul PC și așteaptă că afle ce "decizii 'democratice'" vor fi luate.

"Vă asigur domnule președinte ca eu voi reprezenta România în Parlamentul European cu multă rigoare până la finalul mandatului, din respect pentru oamenii care m-au votat, așa cum am făcut-o și din poziție de ministru", mai scrie Grapini, care susține că Daniel Constantin a amestecat problemele personale cu cele de partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel