Maria Grapini, intervenție în forță la Strasbourg: A fost un abuz de putere

Rodica Mitu / 05 iul 2018 / 15:36 Salveaza PDF Comentarii
Maria Grapini
Descriere foto: Maria Grapini

Discuții tensionate, joi, 5 iulie, în plenul PE de la Strasbourg, privind criza politică din Moldova, ca urmare a invalidării alegerilor locale de la Chișinău. Maria Grapini a intervenit, solicitând rațiune.

"Cred că toată lumea este de acord că a fost un abuz de putere, toată lumea este de acord că nu trebuiau invalidate alegerile, dar credeți că putem corecta o greșeală făcută față de candidatul Năstase, pe care îl respect și cu care m-am întâlnit în perioada de campanie, cu altă nedreptate? Să tăiem fondurile? Trebuie să confundăm cetățenii cu liderii de partid, trebuie să-i dăm apă la moară lui Dodon, să se poată lăuda, iată ce v-a făcut Europa și să mai câștige un mandat? Nu credeți că nu trebuie să suspendăm fondurile, ci trebuie să supraveghem cum se aplică statul de drept în Republica Moldova?", a propus umanista colegilor din PE.

Maria Grapini a insistat cu intervențiile, astfel că în cea de-a doua, pe acest subiect greu, a declarat că nu este de acord ca soarta unor state să fie decisă injust. Ca atare, umanista nu va vota Rezoluția care pedepsește Republica Moldova.

Nu putem să ne jucăm

„Nu putem să ne jucăm cu soarta unor state, nu putem să ne jucăm cu o țară care și-a ales un drum proeuropean! Este șansa noastră acum. Da, sunt de acord cu o rezoluție, dar nu cu formulări neclare, nu să introducem chiar noi știri false sau neclarități. Ce înseamnă asta, să scrii într-o rezoluție la punctul unu: că sunt lucruri dubioase? Repet, sunt absolut de acord că nu trebuiau anulate alegerile, dar nu putem noi să tăiem această asistență financiară pentru cetățeni! Ne gândim la cetățenii Republicii Moldova sau ne gândim la o persoană anume? De aceea, nu voi vota această rezoluție și vă rog să vă gândiți că prin votarea ei de fapt întoarcem drumul Republicii Moldova dinspre Europa spre Rusia!", a conchis europarlamentarul PPU-sl, în plenul de la Strasbourg.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23