Urmărește emisiunea live


Maria Grapini, în plenul PE: Sunt surprinsă de poziția unor colegi

Joi, 18 ianuarie, în plenul Parlamentului European, s-a discutat și analizat ”Punerea în aplicare a Directivei privind calificările profesionale și necesitatea reformei în sectorul serviciilor profesionale”.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a revenit, joi, în fața colegilor europeni, cu un discurs de evidentă susținere a liberei circulații, umanista militând permanent pentru drepturile românilor și nu numai, de a-și alege, fără opreliști, traseul profesional.

Mai mult, Grapini a susținut, în repetate rânduri, dreptul la remunerație egală, în orice stat UE, pentru calificări similare.

Declarații Grapini

"Reglementarea privind serviciile și calificările profesionale sunt importante pentru Piața Internă. Sunt surprinsă de poziția unor colegi care arată că, de fapt, ar bloca o astfel de inițiativă. Din contră, libera circulație a cetățenilor ar da posibilitatea, mai ales tinerilor care se pregătesc în diferite domenii ale serviciilor, să poată profesa, în orice stat membru. De fapt asta înseamnă că suntem o uniune europeană și o piață internă! Îl felicit pe colegul Danti, pentru raport, pentru echilibru, pentru foarte multe amendamente bune. Cred că este important să înțelegem că implementarea eficace și eficientă a acestui raport duce, pe de o parte la competitivitate, servicii mai bune pentru consumatori, prețuri mai mici și o mai bună calitate a serviciilor! Cred foarte mult că, dacă vom vota astăzi, vom reuși să ajungem la eliminarea discriminării nejustificate și disproporționate, mai ales pentru tinerii profesioniști!", a declarat, în plenul PE, Maria Grapini.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel