Maria Grapini, în plenul PE: NU e un moft sau un slogan!

Rodica Mitu / 12 Martie 2019 / 14:05 Salveaza PDF Comentarii
Maria Grapini
Maria Grapini

Marți, 12 martie, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, s-a discutat tema privind echilibrul de gen în numirile pentru funcții în domeniul economic și monetar, la nivelul Uniunii Europene. 

Europarlamentarul Maria Grapini a luat cuvântul și a cerut o judecată dreaptă și realistă a stării de fapt existente în acest domeniu, la nivel european. 

"Egalitatea de gen este o necesitate, nu este un moft și nici un slogan! Acum, vorbim despre egalitatea de gen din instituțiile economice, dar trebuie să recunoaștem că există responsabilități partajate. Cei care propun comisari, de exemplu, știm, s-a spus și aici, avem doar nouă femei comisar din statele membre! Cred că trebuie să revenim la punctul esențial și anume la educație, dacă mai avem în acest secol, în PE, bărbați, care consideră că sunt meserii predestinate... atunci suntem foarte jos cu nivelul educației și înțelegerii egalității de gen!", a spus Maria Grapini.

Europarlamentarul a mai spus: "Parlamentul, Comisia și Consiliul trebuie să dea dovadă de transparență și de bună intenție în promovarea femeii, pentru că avem mai puține vicepreședinte decât vicepreședinți, dar în același timp trebuie să ne gândim ca statele membre să dea dovadă de aplicarea a ceea ce avem, la fiecare acasă, că avem destule reglementări!".

"Câte femei avem guvernator al băncilor naționale? Câte femei avem viceguvernatori? Cum să avem candidați aici?... Dragi colegi, statele membre trebuie să-și pună în aplicare, acasă, politicile de egalitate de gen, iar instituțiile europene să dea dovadă de transparență în selecția oricărui candidat", a conchis europarlamentarul Maria Grapini, în plenul PE de la Strasbourg.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22