Maria Grapini, declarații de la Strasbourg: Chiar dacă a fost deschisă cutia Pandorei...

Maria Grapini
Maria Grapini

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a avut, luni, o întâlnire importantă cu conducerea Comisiei LIBE din PE.

Maria Grapini a pledat, din nou, cauza țării, în patru puncte esențiale: toxicitatea protocoalelor secrete încheiate între instituții care niciunde în lume nu sunt partenere, nevoia unei Justiții eliberate de falsuri, probe contrafăcute, presiuni asupra martorilor, evidența realității românești de îndeplinire a tuturor condițiilor Spațiului Schengen, respectiv nevoia unei întâlniri urgente între toți actorii din Justiție.

Ce a spus Grapini

"Am discutat astăzi (luni, 16 aprilie), la Strasbourg, cu șeful Comisiei Libe și cu coordonatorul Grupului S&D, încercând să explic faptul că în România mergem pe drumul bun, chiar dacă a fost deschisă cutia Pandorei, prin ieșirea în spațiul public a acordurilor secrete cu serviciile, a înregistrărilor din anchete. Am susținut că se va face curățenie în Justiție și în instituțiile statului! Acum... a apărut decizia președintelui Klaus Iohannis, ca o infirmare a faptului că e posibil ca cel care greșește să și plătească, indiferent de funcție!

(...) Suntem în anul Centenarului, pregătim preluarea președinției Europei, vom avea alegeri doi ani la rând (2019-2020), deci ar trebui să credibilizăm Justiția și toate instituțiile statului, pentru a fi, la rându-ne, credibili în fața propriilor cetățeni și în fața Europei!", a declarat, de la Strasbourg, umanista Maria Grapini.

[citeste si]

Europarlamentarul PPU-sl este în acord cu poziția ministrului Justiției, Tudorel Toader, care a declarat, la un minut de la anunțul președintelui Klaus Iohannis, că va sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel