Maria Grapini: Dacă este corectă, de ce nu și-a dat demisia? Nu se dorește a fi făcut public

Rodica Mitu / 29 Martie 2019 / 10:37 Salveaza PDF Comentarii
Maria Grapini
Maria Grapini

Recentele declarații ale eurodeputatei Ana Gomes la adresa partidului de guvernământ din România au primit imediat o replică acidă din partea europarlamentarului Maria Grapini.

Într-un comunicat remis vineri, 29 martie, de Maria Grapini se precizează că „Procuratura din Portugalia a solicitat în două rânduri ridicarea imunității pentru Ana Gomes, din cauza declarațiilor și a pozițiilor extremiste, exprimate public, în repetate rânduri”.

„Dacă este corectă, de ce nu și-a dat demisia? Ceea ce nu se știe, sau, mă rog, nu se dorește a fi făcut public, este realitatea că Ana Gomes nu a mai fost pusă pe listă de partidul ei tocmai din cauza pozițiilor extremiste! În grupul S&D, este frecvent criticată pentru că face numeroase acuzații, fără probe. Săptămâna aceasta, a atacat Malta și Slovacia cu noi acuzatii murdare la care, evident, maltezii și slovacii i-au cerut probe", a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Mai mult, eurodeputatul român a fost în aceeași delegație cu portugheza, în Malta, Grapini ca reprezentant al grupului S&D, Gomes din partea comisiei de control EUROPOL. Ulterior, Maria Grapini și-a exprimat revolta, în Parlamentul European, pentru declarațiile făcute de aceasta. „Guvernul maltez ne-a primit deschis, iar primul ministru a răspuns la toate întrebările. Dar, ea cere o absurditate: primul ministru să grăbească ancheta! Păi asta ar însemna imixtiune în Justiție! Tocmai asta nu trebuie să fie! Anchetele trebuie să se facă fără intervenția guvernului sau a președintelui unei țări. PE nu e instanță, nu dă verdicte! Verdictele se dau în instanțe! Asta nu a înțeles Ana Gomes!", a mai declarat europarlamentarul Maria Grapini.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23