EXCLUSIV  Marea manipulare cu sondajele aruncate pe piață în Capitală

Cătălin Predoiu a spus că sondajele aruncate de Nicușor Dan pe piață nu au nicio legătură cu realitatea. De ce? Pentru că în loc să fie calculate pe 40-50% prezență la vot, cam cât ar fi realitatea, au fost calculate pe 80% prezență.

"Eu nu am bani să fac sondaje la două-trei zile cum fac Gabriela Firea și Nicușor Dan. Eu nu am banii lor. Domnul Dan va scoate iar un sondaj. Sper să nu fie tot pe un eșantion de 880 de oameni, cu 80% prezență la vot. Coloanele acelea din sondaj se mișcă în funcție de ce se pune la bază. Depinde cât faci eșantionul, cât pui prezența, cum structurezi eșantionul, dacă îl faci reprezentativ. Dacă îl faci numai printre cei care au opțiuni de dreapta... iese într-un fel. Dacă faci doar cu oamenii cu studii superioare, iese altfel", a zis Cătălin Predoiu la DC News Live.

"Mai multe sondaje aruncate pe piață săptămâna trecută au avut baza nerealistă. O bază de 880 de persoane, trecute prezent aproximativ 630, asta înseamnă o prezență de 80%. În realitatea, noi avem circa 40% prezență la vot", a mai zis candidatul PNL la Primăria Capitalei.

[citeste si]

Răspunsul integral îl găsiți după minutul 27:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel