Marea Grădină Centrală-proiectul, discutat în Camera Deputaților

După numeroase insistenţe, eforturile candidatului PNL la Primăria Sectorului 5, Ovidiu Raeţchi, de a-l convinge pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, să demareze proiectul Marii Grădini Centrale au dat roade. Recent, Raeţchi i-a transmis lui Zgonea o solicitare de organizare a unei şedinţe de lucru pe această temă.

"Există deja un grup de lucru format din primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, şi parlamentarii care susţin această idee în aceeaşi măsură în care aţi făcut-o şi dumneavoastră. Credem că zona din jurul Palatului Parlamentului trebuie redată cetăţenilor prin integrarea ei într-un circuit verde care să cuprindă Casa Academiei şi Parcul Izvor. Vă anunţăm că suntem dispuşi să stabilim o primă şedinţă de lucru pe această temă, în cazul în care ne confirmaţi disponibilitatea dumneavoastră", se arată în solicitarea transmisă de Raeţchi lui Zgonea la jumătatea lunii februarie.


Preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns afirmativ solicitării lui Ovidiu Raeţchi şi l-a invitat pe candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, alături de primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, să participe la o întâlnire pe care Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor o va avea cu Arhitectul-Şef al Capitalei despre reamenajarea zonei din jurul Palatului Parlamentului. "Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, vă adresează invitaţia de a participa la întâlnirea pe care Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor o va avea cu Arhitectul-Şef al Capitalei în care urmează a fi prezentat conceptul pentru reconfigurarea şi reamenajarea zonei gradenelor frontale din vecinătatea Palatului Parlamentului", se arată în răspunsul transmis de Zgonea lui Raeţchi. În viziunea candidatului PNL la Primăria Sectorului 5, Marea Grădină Centrală a Bucureștiului va cuprinde zona din jurul Palatului Parlamentului, după ce va fi asigurat accesul liber al cetățenilor, precum și aria din jurul Casei Academiei și Parcul Izvor.


Redam mai jos textul scrisorii adresate presedintelui Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea:

Domnului Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților
Stimate domnule președinte,

Am văzut ultima declarație publică pe care ați dat-o cu privire la deschiderea gardului Parlamentului pentru cetățeni, proiect pe care l-ați susținut, de altfel, în repetate rânduri.
Pe această cale vă anunț, domnule președinte, că există deja un grup de lucru format din primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava și parlamentarii care susțin această idee în aceeași măsură în care ați făcut-o și dumneavoastră. Credem că zona din jurul Palatului Parlamentului trebuie redată cetățenilor prin integrarea ei într-un circuit verde care să cuprindă Casa Academiei și Parcul Izvor.
Ne-ar face plăcere dacă ați fi prezent la o dezbatere pe această temă, la care ne vom asigura că vor fi prezenți și reprezentanții Guvernului.
Prin urmare, vă anunțăm că suntem dispuși să stabilim, în cursul săptămânii viitoare, o primă ședință de lucru pe această temă, în cazul în care ne confirmați disponibilitatea dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel