Marea durere a lui Ion Țiriac. Răspuns pentru Iohannis: N-am avut succes

Roxana Neagu / 31 ian 2019 / 21:43 Salveaza PDF Comentarii
Ion Țiriac
Descriere foto: Ion Țiriac

Omul de afaceri Ion Țiriac voia să deschidă o Universitate sportivă în București. A purtat discuții cu Traian Băsescu, cu Klaus Iohannis și cu Liviu Dragnea. 

A mers și la Bruxelles, pentru a se asigura că 40% din fonduri vin direct de acolo. 

”Am vrut să fac o fabrică de creier. Nimic mai mult și nimic mai puțin. Feciorul meu a făcut board-ul acestei universități acum trei ani cu profesori de la Stanford, cu profesori de la Boston, cu profesori din Italia, a făcut un board ca să ne învețe cum să facem treaba asta, cum schimbăm profesori, studenți, adică să facem în această zonă a Europei ceva de nu există. Cea mai mare universitate în zona asta este la Viena, pe numărul 189 în Europa. Eu voiam o universitate de primele 20-30 în Europa. Pentru asta, de atâta timp, faimoasele 100 de milioane. Nu numai banii erau puși deoparte, ci și cele 50 de hectare. Însă nouă ne mai trebuiau sigur 200-300 de milioane pentru un proiect atât de magna cum voiam să-l facem, cu 2.000 de studenți, la sfârșitul anului patru aveam 8.000 de studenți. Se putea face. Am bătut drumurile, de la Milano, la New York, la Barcelona, de o mie de ori. Nu cred că e rea voință, cred că au mult mai multe priorități. (...) Universitatea s-a terminat. Eu am luptat de 15 ani cu toți președinții. Dl Băsescu cunoaște treaba foarte bine, am fost și la dl Iohannis, care a zis: ”E o idee foarte bună, îți urez succes”. Dl Dragnea a fost de acord cu treaba asta. Și la dumnealui am fost. Dl Tăriceanu, și la dumnealui am fost. Nu era de luat nimic, era de dat. Bruxelles-ul a spus că `dom`ne, ne convine mănușă`.” a spus Ion Țiriac, la Antena 3, în emisiunea ”100 de minute” cu Alessandra Stoicescu. 

”Ne-au nenorocit, ne-au pus o talangă de gât cu corupția” 

 

Ion Țiriac a afirmat că politicienii noștri ”au alte priorități”, dar și că le este frică de dosarele care apar peste noapte: ”DNA, anticorupție, ăștia de la Fisc cu corupția pe noi ne-au nenorocit, ne-au pus o talangă de gât cu corupția. Noi suntem corupți? Nu, nene! Siemens a plătit un miliard și nu știu cât pentru corupție, Volkswagen, uite, săracii, ce li s-a întâmplat. Noi, pentru un cârnat și două sticle de țuică, uite ce corupți suntem. Nu! Noi n-am avut educația și timpul suficient să educăm cele 22 de milioane, în special cele 12 milioane din rural, pentru că statul n-are bani.”. 


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26