Marea Britanie: Românii muncesc mai mult și sunt plătiți mai prost

Aproximativ 61% dintre muncitorii români și bulgari care se află în Marea Britanie lucrează peste 40 de ore pe săptămână, comparativ cu 23% în cazul britanicilor, a anunțat joi Oficiul Național de Statistică (ONS), transmite BBC.

Migranții din Uniunea Europeană reprezintă 11% din angajații din sectorul industrial în Regatul Unit, sunt probabil supracalificați pentru slujbele pe care le fac și tind să lucreze mai multe ore decât media, se arată în raportul ONS. Unul din șapte angajați (14%) în retail, comerțul cu ridicata, sectorul hotelurilor și restaurantelor este migrant internațional, iar 64% dintre aceștia vin din UE.

Guvernul de la Londra intenționează să schimbe modul în care este gestionată migrația după ce Marea Britanie va ieși din UE (Brexit). Încă nu s-a stabilit modelul care va fi adoptat după ce nu se va mai aplica acordul de liberă circulație în interiorul UE dar autoritățile britanice s-au angajat să-i atragă în continuare în Regatul Unit pe "cei mai buni și mai strălucitori".

ONS estimează că 3,4 milioane de persoane care lucrau anul trecut în Marea Britanie erau din afara țării, adică aproximativ 11% din întreaga forță de muncă britanică.

Din aceștia, aproximativ 2,2 milioane sunt din UE (7%) și 1,2 milioane din afara UE (4%) iar aproximativ 40% din muncitorii străini sunt supracalificați pentru slujbele pe care le fac.

În sectorul industriei financiare din Marea Britanie, unul din opt angajați (12%) sunt din afara țării, inclusiv 382.000 din UE, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel