Urmărește emisiunea live


Marea Britanie pierde 639 milioane de Lire zilnic, fără turism

Marea Britanie pierde 639 milioane de Lire zilnic, fără turism
Marea Britanie pierde 639 milioane de Lire zilnic, fără turism

Interzicerea călătoriilor internaționale și semaforizarea turismului vor pune economia britanică pe roșu, avertizează World Travel & Tourism Council (WTTC).

Specialiștii estimează pierderi pentru luna iulie de 639 de Lire sterline pe zi. Într-o scrisoarea trimisă Primului Ministrului Boris Johnson, Virginia Messina , vice-președinte al WTTC, avertizează:

'În cazul în care călătoriile internaționale nu vor fi reluate de îndată și vor fi amânate până în luna august, Marea Britanei va pierde 19,8 miliarde de lire sterline și 218.000 de locuri de muncă.' a declarat Virginia Messina, vice-președinte WTTC.

4 măsuri urgente

Pentru a se evita o catastrofă economică, Virginia Messina propune 4 măsuri urgente:

Permiterea cetățenilor vaccinați să călătotrească fără restricții; Eliminarea testului PCR pentru cei care vin din țările verzi sau înlocuirea cu un test rapid; Obligativitatea unui singur test PCR, un două ca acum, pentru cei care se întorc din țări cu risc crescut; Redeschiderea călătoriilor internaționale din 24 iunie, nu din 19 iulie.

Din cauza restricțiilor, miercuri pe 23 iunie, mii angajații din transporturi aeriene și turism vor ieși în stradă la Londra pentru a cere ridicarea restricțiilor de călătorie.

Boris Johnson și ministrul Sănătății din UK, opinii diferite privind izolarea

Premierul Boris Johnson a anunțat că analizează posibilitatea ca persoanele care s-au vaccinat complet împotriva Covid-19 să nu mai fie obligate să se izoleze timp de 10 zile, însă ministrul Sănătății este rezervat:

„Nu suntem gata să putem face încă acest pas, dar o vom introduce, sub rezerva sfaturilor specialiștilor de îndată ce acest lucru va fi rezonabil”, a declarat pentru BBC, Matt Hancock, ministrul Sănătății din Marea Britanie.

Marea Britanie este fruntașă la vaccinarea cetățenilor, însă restricțiile s-au impus din cauza răspândirii tulpinei Delta a virusului Covid, mult mai agresivă și periculoasă chiar și pentru cei vaccinați, scrie Dor de Vacanță.

De asemenea, Guvernul Marii Britanii este îngrijorat de faptul că sezonul gripal din acest an poate duce la o iarnă dificilă pentru serviciile de sănătate.

Din cauza restricţiilor pentru combaterea coronavirului „aproape nimeni nu a avut gripă în ultimele 18 luni”, a declarat marţi secretarul pentru sănătate Matt Hancock, la BBC Radio 4. Matt Hancock spune că experţii sunt îngrijoraţi că imunitatea generală va fi prea mică.

Potrivit unor date din martie în Marea Britanie au fost efectuate până la acea dată peste 700.000 de teste pentru depistarea virusului gripal şi nu a fost detectat niciun caz.

„În prezent, analizăm dacă se poate face rapelul la vaccinul COVID şi vaccinul gripal în acelaşi timp. Acest lucru ar ajuta ajuta la gestionarea acestei ierni, dar ne aşteptăm ca această iarnă să fie dificilă", a declarat secretarul pentru sănătate Matt Hancock (Vezi știrea aici).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel