EXCLUSIV  Marcu (ASF), mișcări ambițioase pe piața asigurărilor. Cetățeanul va beneficia de servicii de calitate

Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a explicat de ce e atât de importantă digitalizarea în România, mai ales în contextul pandemiei.

„Pe agenda națională sunt subiecte importante cu privire la starea economiei României. Să nu uităm însă că nevoia de a face digitalizare în România este extrem de mare, având în vedere și pandemia cu care ne confruntăm de un an și care a accelerat procesul digitalizării la care oricum România trebuia să adere mai devreme sau mai târziu”, a declarat, joi, Nicu Marcu, președintele ASF.

„Avem nevoie de digitalizare, de informatizare excesivă a instituțiilor, companiilor, astfel încât informația de care avem nevoie să fie într-un timp extrem de scurt acolo unde trebuie să fie procesată. Având în vedere rolul pe care ASF îl deține în economia națională în relația cu investitorii și consumatorii, poate să fie parte integrantă a programelor de finanțare europeană, respectiv să fie eligibilă pentru aceste proiecte europene, astfel încât să putem echilibra piața, să beneficiem de cele mai bune informații, pentru ca cetățeanul să poată să spună că este mulțumit de calitatea serviciilor financiare”, a spus președintele ASF.

Întrebat, ulterior, dacă digitalizarea rezolvă o parte din problemele existente în acest moment pe piața asigurărilor, a răspuns astfel: „Obiectivul este ca digitalizarea să rezolve toate problemele din piață, având în vedere că, prin informatizare, Autoritatea va avea în permanență toate informațiile de care are nevoie, astfel încât să ia deciziile într-un timp extrem de scurt și cetățeanul să beneficieze de servicii de calitate.”

Ulterior, a adăugat: „Vreau să vă spun că, în ceea ce privește programele Autorității cu fonduri proprii, în 2021, acestea sunt ambițioase. Dar acest lucru nu rezolvă totul, pentru că e o nevoie mai mare de finanțare pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele pe care le avem. De aceea am și spus anterior că sperăm să fim printre autoritățile eligibile în perioada următoare, astfel încât să rezolvăm toate aspectele.”

„Odată cu digitalizarea, direcția în care se va îndrepta Autoritatea va fi una care îi va conferi putere și, în același timp, autoritate. Astfel va fi redată încrederea investitorilor și cetățenilor”, a subliniat Nicu Marcu. 

Declarațiile au fost făcute, joi, în cadrul conferinței „Quo Vadis 2021!” - Ediția a III-a, Digitalizarea asigurărilor-prioritate ZERO! - eveniment organizat de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro și DCNews TV.

Conferinţa Quo Vadis 2021! Ediţia a III-a Digitalizarea asigurărilor-prioritate ZERO!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel