Marcel Opriș, enervat de întrebările lui Pleșoianu în comisia parlamentară

Marcel Opriș a fost enervat de întrebările deputatului PSD Liviu Pleșoianu în cadrul comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor din 2009.

Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) a spus că a crezut că a venit la o comisie unde se discută lucruri serioase.

"Pentru 2010, dacă vorbim despre servicii, am remarcat faptul că față de 2009, SRI a avut 0% creștere, SIE a avut 1,52%, iar STS a avut o creștere de 39,84%. Ne puteți explica ce anume a determinat această creștere?", a spus Liviu Pleșoianu.

Marcel Opriș a răspuns: "Ce legătură are întrebarea cu alegerile din 2009? Eu pot să răspund la întrebare, dar nu văd legătura. Noi trimitem lunar, la Comisia de Apărare, documente cu privire la activitate STS. Poate vă amintiți că România era în proces de pregătire pentru aderare la Schengen. Mă așteptam să vin la o comisie în care să se discute lucruri serioase legate de alegeri, mai puțin informații vehiculate prin presă. (...) Nu are nicio legătură cu alegerile. Alocarea fondurilor s-a făcut cu mult înainte de 2010. (...) Când sunt asemenea întrebări sau lucruri care sunt construite parcă să dea pretext la discuții... nu pot decât să mă minunez. Înțeleg că trebuie să răspund etern la aceleași întrebări sau să fac documentare pentru persoanele care au acces la sursele de informație, dar nu le citesc. Este suficient ca cineva să citească bugetul pentru a înțelege. Este un document public. Acestea sunt interpretări răutăcioase într-o încercare forțată de a face legătura între un eveniment electoral și așa-zisa alocare de buget. Nu există nicio legătură. Dimpotrivă! La momentul când au început să circule astfel de interpretări, am dat și răspunsul potrivit. De obicei, acesta nu este publicat".

Apoi, Liviu Pleșoianu l-a întrebat pe Marcel Opriș dacă în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009 a avut orice tip de comunicare cu George Maior, Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea, Gabriel Oprea sau Traian Băsescu.

"Nu. La ora 01:30 dormeam. Îmi ajunsese o zi de lucrat", a răspuns Marcel Opriș.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel