EXCLUSIV  Marcel Ciolacu, președinte PSD: Îmi este greu să cuprind în câteva cuvinte acest lucru

Marți, 25 octombrie, este o zi importantă pentru români.

La 25 octombrie este sărbătorită Ziua Armatei României care a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959. 25 octombrie 1944 semnifică data eliberării totale a teritoriului național de sub ocupație hortysto-fascistă. Ultimele orașe eliberate au fost Satu Mare și Carei.

Am stat de vorbă cu deputatul Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău și secretar al Camerei Deputaților, care a povestit de ce această zi este extrem de importantă pentru el. Este fiul unui militar de carieră și a fost crescut de mic în spiritul respectului pentru țară și haina militară. A crescut pe aerodrom, printre oamenii de arme cărora le poartă un profund respect și recunoștință.

"Astăzi este un moment extrem de important, sfânt și emoționant pentru fiecare cadru militar al Armatei Române. Ar trebui să avem mereu în gând două cuvinte simple, dar pline de încărcătură: 'servesc patria!'. Cu toții, dar mai ales noi, politicienii, trebuie să servim patria așa cum au făcut și fac cadrele militare. Pentru toți eroii neamului și veteranii de război am o veșnică recunoștință pentru modul în care și-au făcut datoria față de patrie și popor", a spus deputatul Marcel Ciolacu pentru DC News.

"În plus, vreau să vă mai spun că ziua de 25 octombrie are pentru mine o deosebită importanță și pentru faptul că sunt fiul unui militar de carieră. Știu foarte bine ce înseamnă haina militară. Trebuie să vă spun că Ion Ciolacu a fost un aviator de seamă, iar pentru activitatea sa a fost răsplătit cu cea mai înaltă distincție a Aviației Române "Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene". De exemplu, țin minte că, la un moment dat, a reușit 42 de decolări și aterizări, totul într-o singură zi!

Îmi este greu să vorbesc despre tatăl meu - care s-a stins din viață - în câteva fraze. Îmi este greu să cuprind în câteva cuvinte bucuria care m-a marcat aflându-mă în preajma lui, dar și durerea că astăzi nu mai este printre noi. În fiecare an mă gândesc la lecția pe care mi-a 'predat-o' încă de când eram mic: să îi respect pe oamenii care au luptat pentru țară. În fiecare an, mă gândesc la curajul luptătorilor care au pus țara mai presus de orice. Nu este puțin lucru ce au făcut pentru popor. Astăzi pot părea vorbe mari, dar să nu uităm niciodată lupta lor. Măcar pe 25 octombrie trebuie să ne înclinăm în fața celor care au purtat cu mândrie haina militară arătând astfel devotament, dragoste și respect pentru popor. Le doresc toate gândurile bune celor care au demonstrat, de-a lungul timpului, profesionalism și curaj în toate misiunile avute", ne-a mai zis președintele PSD.

[citeste si]

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

Foto: Arhivă personală Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel