Urmărește emisiunea live


Marcel Ciolacu participă la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe

Shinzo Abe
Shinzo Abe

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, va participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe, organizate la Tokyo pe 27 septembrie. 

„În data de 27 septembrie vor fi organizate la Tokyo funeralii de stat în onoarea fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe. Ulterior, în aceeași zi, participanții sunt invitați la Casa de oaspeți a Premierului Japoniei, pentru un eveniment numit Greeting Occasion, în cadrul căruia se va prezenta salutul Prim-ministrului Japoniei Kishida Fumio, ministrului afacerilor externe japonez Hayasi Yoshimasa și doameni Akie Abe, văduva fostului prim-ministru Abe ".

Ciolacu urmează să aibă întâlniri bilaterale cu președintele Camerei Reprezentanților japoneze, Hosoda Hiroyuri, și cu Henrik Dam Kristensen, președintele Parlamentului Regatului Danemarcei.

Pentru evenimentele de la Tokyo s-a confirmat prezenţa unui număr important de înalţi demnitari, între care vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, preşedintele Consiliului UE Charles Michel, precum şi preşedinţi de foruri legislative, prim-miniştri, miniştri şi alţi oficiali din numeroase ţări.

Din bugetul Camerei Deputaţilor urmează a fi asigurate cheltuielile de transport, cazare, diurnă, cheltuieli pentru cadouri simbolice şi de protocol, asigurări contra accidentelor şi de sănătate şi cheltuieli necesare efectuării testelor pentru Covid 19.

Preşedintele Camerei, Marcel Ciolacu, va fi însoţit de o consilieră de la Cancelaria preşedintelui Camerei Deputaţilor, se mai arată în memorandum.

Funeraliile de stat pentru fostul premier nipon Shinzo Abe vor costa cel puţin 250 de milioane de yeni (circa 1,8 milioane de euro) şi la ele vor asista aproximativ 6.400 de persoane, au dezvăluit surse guvernamentale, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Va fi a doua înhumare de acest tip în Japonia post-război, după cea care a avut loc în 1967 în onoarea lui Shigeru Yoshida, care a guvernat în anii 1946 şi 1947 şi ulterior între 1948-1954.

Familia lui Abe a organizat încă din iulie funeralii private la templul budist Zojoji din Tokyo, unde s-au strâns mii de persoane, precum şi membri ai partidului lui Abe, ai opoziţiei şi diplomaţi.

Fostul prim-ministru a murit la 8 iulie, la 67 de ani, după ce a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs electoral în faţa unei gări din oraşul Nara, din vestul ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel