Marcel Ciolacu nu îl iartă pe Klaus Iohannis pentru sintagma "ciuma roşie": "Cum să instigi în halul ăsta?"

Administraţia Prezidenţială
Administraţia Prezidenţială

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că relaţia dintre el şi Klaus Iohannis nu poate fi una bună cât timp preşedintele nu îşi cere scuze public pentru sintagma "ciuma roşie", rostită la adresa PSD în mai multe rânduri. 

"Eu pe Iohannis nu îl iert și nu stau de vorbă cu el până nu iese public și își cere scuze cu „ciuma roșie”. E cea mai mare mizerie. Am stat și am tăcut până acum. Nu avem comunicare. Ce comunicare să avem? Noi suntem în Opoziție. A zis că PSD-ul nu mai contează politic. Să iasă public să își ceară scuze nu mie, nu parlamentarilor, ci oamenilor care au votat cu PSD”, a spus Ciolacu.

El atrage atenția că un președinte nu trebuie să instige.

„Știe la fel de bine ca și mine (Klaus Iohannis – n.r.) de unde e ciuma roșie, cine a scos-o. Cum poți să instigi în halul ăsta, tu, președintele României”, a mai spus Ciolacu la România TV.

Nu doar Iohannis a spus că PSD e ciuma roşie 

Deputatul PNL Florin Roman a folosit şi el această sintagmă. În martie 2020, când pandemia abia debuta în România, acesta spunea că "ciuma roşie trebuie extirpată până la capăt". 

"Gândiţi-vă, dragi români, cum ar fi arătat România cu Dăncilă şi cu Liviu Dragnea. Mi-am amintit despre tâlharii şi violatorii pe care i-aţi lăsaţi pe străzi să omoare români. Mi-am amintit despre bătaia de joc a românilor de la secţiilor de votare.(...) Amintiţi-vă de manelele lui Bădălău, de toate lucrurile urâte pe care le-aţi făcut şi le-aţi pus împotriva Diasporei atunci când nu era nicio pandemie. Vreau să ţineţi minte şi dumneavoastră, cei din PSD, că nu am uitat lucrurile acesta nici noi şi nici românii. Facem ceea ce putem astăzi într-o situaţie excepţională, nu este o situaţie normală. Dumneavoastră vorbiţi de economie când ne-aţi lăsat ca ultima ţară din UE. Voi vorbiţi de responsabilitate? Vă amintiţi de 10 august când băteaţi românii în stradă, când i-aţi gazat? Dacă nu vă amintiţi, o să vă amintim de fiecare dată aceste lucruri pentru că dincolo de războiul cu pandemia, dragi români, mai avem un război de dus. Ciuma roşie trebuie extirpată până la capăt", a afirmat Roman, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel