Marcel Ciolacu, lider PSD, și-a dat demisia după conferința lui Dragnea

Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău, deputatul care s-a clasat pe locul doi, la nivel național, în ceea ce privește scorul de la alegerile parlamentare, a anunțat că își dă demisia. 

Liderul PSD a spus că nu vrea să beneficieze de pensie specială. Anunțul a fost făcută joi seară după conferința lui Liviu Dragnea.

"Așa după cum am promis, vreau să vă spun că luni îmi voi da demisia din actualul Parlament, pentru a nu beneficia de pensia specială", a transmis Marcel Ciolacu.

"PSD a câștigat fără echivoc alegerile parlamentare din 11 decembrie. Avem în Parlament 221 mandate, respectiv 47,5 %. Așa după cum am menționat și în alte ocazii, majoritatea va fi formată din PSD și ALDE, iar românii au votat această majoritate. Acest nivel de încredere, prin votul acordat Partidului Social Democrat, ne obligă și ne responsabilizează totodată.

Vom respecta toate măsurile promise, conform programului de guvernare prezentat în campania electorală. Lucrăm la bugetul pentru anul 2017, avem un calendar foarte bine stabilit. Planul nostru este instaurarea unei guvernări stabile. specialiștii noștri pregătesc deja toate actele normative, pe diverse planuri: sănătate, educație, apărare, creșterea salariului minim pe economie precum și a punctului de pensie, demararea programelor pentru tineri și înființarea Fondului Suveran de Investiții, a programelor privind dezvoltarea locală, plata subvențiilor din agricultură, adoptarea masterplanului pentru transport. Sperăm totodată ca de la 1 ianuarie să intre în vigoare legea privind eliminarea celor 102 taxe și sperăm ca președintele Iohannis să promulge de îndată legea privind creșterea cu 15% a veniturilor personalului din educație și sănătate.

[citeste si]

După cum a spus și domnul Dragnea, propunerea PSD pentru funcția de premier al României va fi făcută prima dată doar în cadrul consultărilor de la Cotroceni. Ulterior vom face publică și lista cu membrii Guvernului. După convocarea noului Parlament, PSD va participa la consultările de la Cotroceni, astfel încât noul Guvern să își poată începe treaba cât mai curând", a mai transmis deputatul Marcel Ciolacu.

De asemenea, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seara că şi-a trimis demisia din Parlament secretarului general al PSD, deputatul Marian Neaşcu, pentru a nu beneficia de legea prin care se instituie pensii speciale pentru parlamentari.

"Am trimis-o deja (n.r. demisia din Parlament), i-am dat-o domnului secretar general Marian Neacşu - să intre în vigoare de luni - atunci când sigur îmi ia posibilitatea să beneficiez de prevederile acelei legi care instituie nişte venituri suplimentare la pensie. Îi anunţ pe colegii mei din Parlament că m-aş bucura foarte mult să nu fiu singur în demersul ăsta", a declarat Liviu Dragnea, la sediul PSD din Băneasa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel