Marcel Ciolacu - Julian King, întâlnire. Ce a spus vicepremierul

Vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat că România este o țară sigură, care îndeplinește toate condițiile asumate față de Uniunea Europeană în materie de securizare a frontierelor.

Marcel Ciolacu a discutat, luni, cu comisarul european pentru Uniunea securității, Julian King, despre disponibilitatea României de a contribui la funcționarea eficientă a sistemului integrat european de securitate, având în vedere că și-a îndeplinit, din punct de vedere tehnic, toate angajamentele asumate privind securizarea frontierelor și care țin de pregătirea pentru aderarea la Spațiul Schengen.

În context, vicepremierul a subliniat că România este o țară sigură care poate oferi expertiză în materie de securitate cibernetică.

România are o abordare responsabilă în fața provocărilor actuale, reprezentate de fenomenul migrației și amenințarea terorismului, pentru că a fost și ea indirect afectată. Atacurile teroriste din alte țări europene au avut printre victime și cetățeni români. Avem la ora actuală o țară sigură și ne vom asigura că o menținem așa, a declarat vicepremierul Marcel Ciolacu.

[citeste si]

La rândul său, comisarul european Julian King și-a reafirmat convingerea că Spațiul Schengen ar fi mai puternic și toate țările membre ar avea de câștigat dacă România ar face parte din Schengen, arată sursa citată.

România este un participant activ la politica de securitate a Uniunii Europene și vă asigur de toată susținerea în a le prezenta partenerilor noștri pașii importanți făcuți de România și pe care i-am constatat, a declarat oficialul european, potrivit comunicatului menționat.

La întâlnire a participat și ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel