Marcel Ciolacu, despre pensiile aleșilor locali: Cea mai bună soluție e prorogarea cu un an

Credem că cea mai bună soluție este prorogarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru aleșii locali, a spus, luni seară, președintele PSD, Marcel Ciolacu, după ședința liderilor partidelor din coaliția de guvernare.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că, la şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare, s-a discutat despre pensiile speciale de care aleşii locali ar urma să beneficieze, el afirmând că, în acest moment, cea mai bună soluţie este să fie amânate pentru o perioadă de un an.

„S-a avut această discuție (n.r. referitoare la pensiile speciale pentru aleșii locali. Credem că cea mai bună soluție, în acest moment, este prorogarea de termen pentru un an de zile”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, după ședința coaliției de guvernare.

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că o nouă întâlnire va avea loc marți, 6 decembrie, de la ora 15.00.

Ciolacu: O să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie

Marcel Ciolacu a declarat, tot la finalul întâlnirii liderilor coaliției de guvernare, că bugetul pentru 2022 ar putea fi gata până la sfârșitul anului. „O să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii”, a spus președintele PSD.

„Încercăm în acest moment ca până la sfârșitul anului să avem un buget de stat. Ministrul Finanțelor o să vină cu impactul pe anumite măsuri și cred că în cursul zilei de mâine, cel târziu luni, o să terminăm aceste socoteli. O să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii, ianuarie, februarie, martie, astfel încât să fie cât mai suportabil”, a spus Marcel Ciolacu.

 

Discuții despre prefecți

Totodată, Marcel Ciolacu a adăugat că liderii coaliției au avut o discuție preliminară și despre prefecți: „Sunt funcții politice, e normal să discutăm în coaliție. Cred că mâine cel târziu o să le finalizăm”.

Întrebat când vor fi numiți noi prefecți, acesta a spus: „După ce trec prin filtru în partid și sunt verificați instituțional, vor fi numiți”.

Amintim că, tot luni, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit în Parlament despre rolul președintelui statului în sistemul politic din România, militând pentru modificarea Constituției. Discursul președintelui PSD a atins problema modificărilor constituționale.

Liderul PSD a susținut că, în ultimii 30 de ani, președinții au produs tensiuni în societate, încălcându-și rolul stabilit de Constituție.

„Rolul președintelui a fost gândit ca un producător de consens, dar, din păcate, a sfârșit de multe ori în a fi un producător de tensiune în societate”, a spus Marcel Ciolacu.

Discursul a fost ținut luni în timpul ședinţei solemne de la Parlament pentru marcarea a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei.

Ciolacu, în Parlament: Nu susţin vaccinarea obligatorie, dar am dreptul la viaţă

De asemenea, amintim că peşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni, în plenul Parlamentului, că nu susţine vaccinarea obligatorie, dar are dreptul la viaţă şi a apostrofat-o pe senatoarea Diana Şoşoacă că nu poartă mască. „Vă rog, doamna colegă, să purtaţi mască. Dreptul meu la viaţă şi dreptul oricărui român nu se negociază”, a afirmat liderul PSD. În replică, Diana Şoşoacă şi-a pus botniţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel