Marcel Ciolacu a taxat-o pe Diana Șoșoacă în Parlament: Am dreptul, în primul rând, la viață. Nu se negociază, doamnă!

Marcel Ciolacu, Parlament/foto captură video
Marcel Ciolacu, Parlament/foto captură video

Marcel Ciolacu i-a atras atenția Dianei Șoșoacă, de la tribuna Parlamentului. 

”Nu este nici prima oară, nu va fi nici ultima când am să spun că eu nu susțin vaccinarea obligatorie, dar am dreptul, în primul rând, la viață. Fiecare decide dacă este bine să se vaccineze sau nu... Vă rog frumos, doamna colegă, să purtați mască sau să mă protejați să nu mă îmbolnăviți” a spus Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, astăzi, de la tribuna Parlamentului. I se adresa senatoarei Diana Șoșoacă și a fost aplaudat pentru această afirmație. ”Dreptul meu la viață și dreptul oricărui român la viață nu se negociază, doamnă!” a continuat Marcel Ciolacu. 

Diana Șoșoacă s-a auzit replicând, însă nu s-a putut înțelege ce a strigat din sală. Nu este prima dată când acesteia i se atrage atenția să poarte masca în Parlament. Recent, a fost chemată poliția în Senat, din cauza acesteia. 

Vezi aici mai mult: A fost chemată POLIȚIA la Senat, pentru Diana Șoșoacă. Alina Gorghiu: Un gest pe care îl APLAUD la scenă deschisă/ VIDEO

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, luni, de la ora 13:00, într-o şedinţă solemnă, dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei în vigoare de către Adunarea Constituantă.

La 8 decembrie 1991, a avut loc referendumul naţional privind adoptarea Constituţiei României, extrem de necesară după Revoluţia din decembrie 1989 ce a înlăturat dictatura comunistă din ţară.

Constituţia României, prima de după 1989, a fost adoptată de Adunarea Constituantă la 21 noiembrie 1991 şi aprobată prin Referendum naţional la 8 decembrie, în acelaşi an, cu o majoritate semnificativă: din numărul de 10.948.468 de participanţi, 77,3% au răspuns afirmativ, 20,49% negativ, voturile nule reprezentând 2,3%.

Constituţia adoptată în 1991 a reprezentat cadrul legislativ fundamental pentru organizarea şi funcţionarea statului şi societăţii româneşti pe baze democratice. Aceasta a consacrat reinstaurarea democraţiei constituţionale în România, creând premisele pentru afirmarea unui regim politic pluralist.

Elaborarea, dezbaterea şi adoptarea noii Constituţii a României au durat un an şi jumătate.

Noua Constituţie a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 233 din 21 noiembrie 1991.

După patru ani de la adoptarea Legii fundamentale, la 13 noiembrie 1995, deputaţii au adoptat, în cadrul şedinţei Camerei, propunerea legislativă privind proclamarea Zilei Constituţiei României pentru data de 8 decembrie. Plenul Senatului a aprobat, la 5 decembrie 1995, iniţiativa legislativă a Camerei.

Constituţia adoptată în 1991 a fost modificată şi completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003. Aceasta a fost aprobată prin referendumul naţional din 18 - 19 octombrie 2003 şi a intrat în vigoare la data de 29 octombrie 2003, data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Curţii Constituţionale nr. 3 din 22 octombrie 2003, pentru confirmarea rezultatului referendumului, arată Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel