Marcel Ciolacu, întrevedere cu Maia Sandu: România, cel mai apropiat prieten al Republicii Moldova

Marcel  Ciolacu a avut, marţi, o întrevedere cu Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova. 

Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova

"România a fost și va rămâne cel mai apropiat și mai sincer prieten al Republicii Moldova. I-am transmis astăzi doamnei președinte Maia Sandu că vom spriji eforturile administrației domniei sale de întărire a instituțiilor statului în vederea continuării parcursului european.

Este nevoie de hotărâre și voință politică solidă pentru implementarea rapidă a reformelor de pe agenda europeană – care sunt de altfel reforme necesare pentru bunăstarea cetățenilor, pentru modernizarea și consolidarea stabilității Republicii Moldova", a transmis Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei  Deputaţilor.

Liderul PSD, ales preşedinte al Camerei Deputaţilor

Liderul PSD Marcel Ciolacu a fost ales, marţi, preşedinte al Camerei Deputaţilor, în şedinţa forului legislativ. Ciolacu, propus pentru această funcţie de grupul parlamentar al PSD, a obţinut 217 voturi pentru, 77 împotrivă.

Pentru această funcţie a mai candidat din partea grupului USR şi Cristina Prună, în prezent vicepreşedinte al Camerei, însă aceasta a obţinut doar 77 voturi favorabile şi 217 împotrivă. Votul a fost secret, cu buletine de vot.

Funcţia de preşedinte al Camerei rămăsese vacantă din 18 octombrie, după demisia lui Ludovic Orban. Conform Regulamentului, preşedintele Camerei Deputaţilor este ales pe toată durata legislaturii.

Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, afirmă că se va asigura, în această calitate, de respectarea "întocmai" şi susţinerea în Parlament a programului de guvernare.

"Ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, mă voi asigura că atât măsurile sociale şi economice pentru care PSD şi-a asumat guvernarea vor deveni cât mai repede realitate, cât şi că programul de guvernare va fi susţinut în Parlament şi respectat întocmai", a scris Ciolacu, marţi, pe Facebook.

Florin Cîţu, ales preşedinte al Senatului

Noul preşedinte al Senatului a fost ales, marţi, liderul liberalilor, Florin Cîţu, susţinut de grupurile parlamentare ale PNL, PSD şi UDMR.

Votul a fost secret, cu buletine, fiind înregistrate 82 voturi "pentru", 25 "împotrivă" (USR).

"Mulţumesc doamna preşedintă de şedinţă, mulţumesc pentru vot colegilor şi propunerii şi Coaliţiei pentru susţinere, mulţumesc Anca Dragu pentru munca pe care ai făcut-o până acum la Senat. Mulţumesc! De vineri ne apucăm de treabă. Mulţumesc, o zi bună!", a spus Florin Cîţu, după anunţarea votului.

Anca Dragu (USR), care a candidat din nou după ce fost revocată din funcţie, a obţinut 25 voturi "pentru" şi 82 "împotrivă", transmite Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel