Maramureş: Liberalii au solicitat viceprimarului UDMR din Baia Mare să vacanteze postul în urma procesului cu ANI

[] []

29 mai 2019 / 19:29
Salveaza PDF Comentarii

onsilierul municipal liberal Cristian Niculescu Ţâgârlaş i-a solicitat miercuri, în şedinţa Consiliului Local, viceprimarului municipiului Baia Mare, Noemi Vida (UDMR), să vacanteze postul după ce a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

'Aţi pierdut procesul cu ANI. E o problemă de moralitate, cred (...) Trebuie să eliberaţi postul', a spus Cristian Niculescu Ţâgârlaş. În replică, viceprimarul Noemi Vida a spus că nu intenţionează să plece din post pentru că nu a primit încă o înştiinţare oficială. Refuzul acesteia a fost susţinut de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, care a ţinut să-i mulţumească pentru prestaţia avută ca viceprimar.

Conform site-ului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în procesul referitor la Noemi Vida s-a dat câştig de cauză Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Sentinţa este definitivă. ANI a menţionat în motivarea sa că Noemi Vida s-a aflat în stare de incompatibilitate în mandatul 2008 - 2012, întrucât nu a renunţat la contractele încheiate anterior validării mandatului de consilier local, între Consiliul Local al Municipiului Baia Mare, respectiv Primăria Municipiului Baia Mare, şi S.C. Opus Media S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia aceasta deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat), încălcând legea. Aceasta a fost găsit în incompatibilitate în anul 2015. Potrivit Primăriei Municipiului Baia Mare, Vida Noemi a încasat în perioada de incompatibilitate aproximativ 30.000 de lei, bani din bugetul local. 

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24