Maramureş: Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, candidează pentru un nou mandat în 2020

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă că intenţionează să candideze pentru un nou mandat ca şi independent, la alegerile locale din 2020, cel mai probabil sprijinit de o alianţă politică.

'Dorinţa mea este o candidatură ca independent sub un parteneriat cu o platformă civico-politică. Voi vedea cetăţenii ce şi doresc din această perspectivă. Bineînţeles că am discuţii cu majoritatea forţelor politice care doresc să susţină dezvoltarea în Baia Mare, în judeţul Maramureş, şi România. O dezvoltarea a comunităţilor şi nu o dezvoltare a buzunarelor proprii, şi nu dezvoltarea în organizaţii politice, ci dezvoltarea unor comunităţi. Această platformă va fi de fapt o echipă pentru Baia Mare. Voi evalua dacă această echipă va merge pentru Baia Mare şi va avea şi implicare şi la nivelul Consiliului Judeţean. Deocamdată, prioritatea mea este municipiul Baia Mare şi modul în care voi creiona echipa din Consiliul Local, dar şi din executivul primăriei, care să înţeleagă atât ritmul cât şi viziunea pe care o am pentru acest oraş', a declarat Cătălin Cherecheş.

Acesta a menţionat că toate proiectele comunitare vor continua în posibilul viitor mandat al său, dar va iniţia şi o serie de dezbateri publice. 'Din perspectiva viitorului, bineînţeles că mergem mai departe. Voi candida şi ducem mai departe proiectele municipiului Baia Mare, şi proiectele mele, dar şi ale cetăţenilor în perioada 2020-2024, demarând o serie de dezbateri cu cetăţenii municipiului Baia Mare, în această perioadă, pentru a vedea modul în care îşi doresc să relaţioneze, fie din perspectivă electorală cu entităţile civice', a spus Cătălin Cherecheş.

Edilul a mai menţionat că, în viitorul apropiat, va evalua relaţiile cu membrii consiliului local care l-au susţinut la ultimele alegeri locale. 'Voi evalua relaţia pe care o am cu actualii consilieri locali din Coaliţia pentru Baia Mare, cu partidele care sunt componente ale acestei entităţi şi le voi comunica modul în care doresc să merg în continuare din 2020, într-o colaborare cu unii dintre ei. Cetăţenii din dezbaterile pe care le vom avea vor da soluţia potrivită pentru modul în care voi funcţiona în perioada 2020-2024. Nu consider că demersul pe care-l voi avea este un predemers sau demers de campanie electorală, sau unul cu carcater electoral sau unul cu carcater concurenţial. Eu concurez de fiecare dată cu mine şi încerc să devin din ce în ce mai bun (...) Am acum toată energia şi dorinţa să mă orientez spre aceste priorităţi pe care le-am enumerat, pentru că e important să închidem anumite proiecte şi să deschidem altele', a spus Cherecheş. Acesta a schiţat şi priorităţile mandatului său până la alegerile locale din 2020, punând accentul pe dezvoltarea infrastructurii locale şi educaţiei.

Edilul a mai subliniat că rămâne o prioritate dezvoltarea infrastructurii şcolare, dar şi a şcolilor care activează în cartierele mărginaşe locuite de romi. La alegerile locale din anul 2016, Cătălin Cherecheş, reţinut de DNA pentru suspiciunea de corupţie, a candidat în timp ce era reţinut, iar campania sa electorală s-a desfăşurat dând senzaţia electoratului că se afla în libertate. Acesta a candidat reprezentând Coaliţia pentru Baia Mare, sprijinit fiind de UNPR, PNŢCD, PSRO, Forumul Democrat al Germanilor din România şi UDMR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel