Marș unire. Nicuşor Dan, declarații după întâlnirea cu George Simion

România are o responsabilitate faţă de românii din Republica Moldova iar USR are chiar 'o sensibilitate' faţă de aceştia, a declarat Nicuşor Dan la finalul întâlnirii cu preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion.

'Avem o sensibilitate pentru românii care trăiesc în Republica Moldova. Considerăm că avem o responsabilitate faţă de ei, însă în momentul de faţă nu există încă o voinţă a majorităţii cetăţenilor din Republica Moldova pentru unire şi cred că România are partea ei de responsabilitate', a spus Nicuşor Dan.

El a adăugat că România ar trebui să fie activă inclusiv în ce înseamnă democratizarea şi buna funcţionare a instituţiilor din Republica Moldova.

La rândul său, George Simion a susţinut că a găsit deschidere în USR pentru proiectul unionist. 'Am găsit deschidere în cadrul USR pentru subiectul românilor din Republica Moldova şi al viitorului nostru comun. Am analizat programul electoral din acest moment al USR la care o să venim cu anumite idei şi propuneri', a spus Simion.

[citeste si]

Acesta a precizat că protestul din Piaţa Universităţii a fost suspendat dar că aşteaptă în continuare un răspuns de la PNL, singurul partid cu care unioniştii nu au reuşit să poarte o discuţie în cursul acestei zile: 'În afară de PNL am fost la toate partidele politice. Cu PNL această tăcere este îngrijorătoare. Dacă aceasta este atitudinea lor nu putem decât să rămânem consternaţi, dar credem că vom fi primiţi în zilele următoare de către doamna Alina Gorghiu. Este un semn de respect faţă de românii basarabeni şi faţă de mişcarea unionistă de pe ambele maluri ale Prutului', notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel