Marș UNIRE. Klaus Iohannis: Manifestanții au EXAGERAT

Klaus Iohannis a comentat ce s-a întâmplat la marșul pentru Unire.

"Dacă a fost motivată sau nu ne intervenția jandarmilor... va spune analiza ministerului de Interne. Ca observator extern, trebuie să recunosc că manifestanții au exagerat un pic. Nu știu dacă putem spune că au provocat jandarmii, dar în orice caz, manifestarea a avut anumite accente care nu trebuiau să fie acolo.

Jandarmii au fost un pic nervoși și așa se explică evoluția de acolo. În rest, manifestarea a avut loc. Despre proiectul unificării pot să spun că este de mare greutate și de-o parte și de cealaltă a Prutului, cred că astfel de manifestări atrag atenția, dar sunt sceptic în ceea ce privește utilitatea acestor manifestări în demersul efectiv de unificare.

Bineînțeles că politicienii noștri au sărit imediat. Mulți au avut multe păreri. Mulți au fost într-o notă populist-electoralistă, ceea ce este păcat pentru că acest deziderat nu poate fi atins decât printr-o abordare foarte serioasă, o abordare de lungă durată pentru că unirea nu se va întâmpla peste un sau doi. Este nevoie de foarte multă pregătire, trebuie să fie reunite mai multe condiții internaționale pentru a face posibil acest demers", a zis Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel