Manifestări cu caracter legionar la protestele anti-Roșia Montană

Protest anti-Roșia Montană
Protest anti-Roșia Montană

La protestele față de proiectul Roșia Montană au loc manifestări cu caracter legionar.

O spun reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România “Ellie Wiesel”, care cer autorităților să intervină.

Directorul general al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” (INSHR-EW), Alexandru Florian, a spus luni că toată lumea ar trebui să știe că mișcarea legionară a fost fascismul românesc în perioada interbelică. Acesta a afirmat că protestele față de Roșia Montană au reprezentat o bună ocazie pentru ca diferite asociații  - care au obiectul de activitate, în mod asumat public, reactualizarea valorilor mișcărilor legionare - să iasă în stradă.

“Duminică seară, la Bucureşti, mişcarea legionară a avut un banner şi a manifestat în Piaţa Universităţii, iar la Braşov au fost mesaje cu caracter antisemit legate de Roşia Montană, că evreii americani ar fi interesaţi să exploateze aurul. Sunt diverse situaţii când extremismul interbelic apare cu haine noi, cu mesaje, uneori, vechi, cu aceleaşi sloganuri, încercând să apere o aşa-zisă cauză nobilă. Cerem autorităţilor statului să intervină pentru ca astfel de manifestări legionare să nu mai aibă loc”, a mai spus Alexandru Florian, citat de MEDIAFAX.

În plus, acesta a mai zis că, într-o democrație, este importantă și reacția societății civile, dar și componenta educativă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel